|

Teröristlere Avrupa’da darbe

Kırımızı bültenle aranan teröristlere yurt dışında da darbe üstüne darbe indiriliyor. Terör örgütü PKK’nın sözde İskandinavya sorumlusu C.D. Danimarka’da, 1994’te Tunceli’de 7 sivilin katledilmesi olayının faili DHKP/C’li S.G. de İspanya’da yakalandı. İki terörist Türkiye’ye iade edilecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/07/2018 Pazar
Güncelleme: 03:33 - 15/07/2018 Pazar
Yeni Şafak
Görsel: Arşiv
Görsel: Arşiv

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yurt içinde ve sınır ötesinde gerçekleştirdiği operasyonlarla köşeye sıkışan terör örgütlerine bir darbe de Avrupa'dan geldi. PKK'nın sözde "İskandinavya sorumlusu" C.D Danimarka'da, 7 sivilin katili DHKP/C mensubu terörist S.G de İspanya'da yakalandı. Emniyet Genel Müdürlüğü Interpol-Europol Daire Başkanlığı'nca adım adım takip edilen ve kırmızı bültenle 192 ülkede aranan terörist PKK'lı terörist C.D.'nin, Almanya'dan Danimarka'ya gideceği bilgisine ulaşıldı.

ARTIK KAÇIŞ SON BULDU

Başlatının çalışmanın ardından "terör amaçlı örgüte (PKK/KCK) üye olma" suçundan aranan terörist, Türkiye'ye iade edilmek üzere Danimarka'da gözaltına alındı. Yıllardan beri kaçak olan C.D'nin, PKK'nın sözde "İskandinavya sorumlusu" olduğu, 2007'nin son aylarında Kuzey Irak'taki terörist kamplarında bulunduğu ve 2012'de Moskova'da bir basın toplantısına katıldığı tespit edildi.

İSPANYA'DA KISKIVRAK

Bu arada, Tunceli'nin Çemişgezek ilçesine bağlı Ulukale köyünde 9 Eylül 1994'te 7 sivilin öldürülmesi olayının faillerinden olan DHKP/C'li terörist S.G. de İspanya'da yakayı ele verdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Interpol-Europol Daire Başkanlığı, 20 Kasım 1994'te Tunceli Hozat Kinzir ormanlarında güvenlik güçleriyle çatışmaya girerek "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan aranan 7 sivilin katili DHKP/C mensubu terörist S.G.'nin yakalanması için çalışma başlattı. Kırmızı bültenle aranan S.G., İspanya'da gözaltına alındı. Tunceli'nin Çemişgezek ilçesine bağlı Ulukale köyünde 9 Eylül 1994'te 7 sivilin öldürülmesi olayının faillerinden olan DHKP/C'li teröristin de Türkiye'ye iade edileceği öğrenildi.

#Avrupa
#FETÖ
#DHKP-C
#PKK
6 yıl önce