|

TİKA'dan Gürcistan'a futbola desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), 2010 yılında kurulan 'Gürcistan Kocaeli' adlı futbol kulübüne, düzenlenen törenle ekipman desteğinde bulundu.

Yeni Şafak
21:09 - 13/11/2017 Pazartesi
Güncelleme: 21:26 - 13/11/2017 Pazartesi
AA
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Gürcistan'da 2010 yılında kurulan "Gürcistan Kocaeli" adlı futbol kulübüne ekipman desteği sağladı.

Başkent Tiflis'te "Gürcistan Kocaeli" futbol kulübünün kiralık sahasında düzenlenen ekipman dağıtım törenine, Türkiye-Gürcistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkan Yardımcısı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, TİKA Başkan Yardımcısı Mehmet Süreyya Er, TİKA Tiflis Koordinatörü Hüseyin Şanlı, Tiflis Belediyesi Meclis Vekili Şalva Ogbaidze, "Gürcistan Kocaeli" Futbol Kulübü Başkanı Mikheil Geliaşvili, futbolcular ve çok sayıda davetli katıldı.

Futbol ekipmanları dağıtılmadan önce 2010 yılında kurulan kulübün sporcularına hitap eden AK Parti Bursa Milletvekili Şahin, TİKA'nın kulübe önemli destek sağladığını belirterek, TİKA yönetimine teşekkür etti.

"Spor ülkeler arasındaki ilişkilerin gelişmesi için önemli"

Futbola büyük önem verdiğini vurgulayan Şahin, sporun ülkeler arasındaki ilişkilerin gelişmesine önemli katkı sağladığını kaydederek, "Bu pazar günü Antalya'da içinde Gürcistan'ın da bulunduğu 6 ülkenin meclis futbol takımları dostluk müsabakası yapacağız." dedi.

TİKA Başkan Yardımcısı Mehmet Süreyya Er, etkinliğin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, takıma TİKA olarak destek verdiklerini belirterek, "Adının Kocaeli ile birlikte anılması bizim için ayrı bir güzellik oldu." diye konuştu.

TİKA'nın ülkede birçok alanda faaliyet gösterdiğini hatırlatan Er, bundan sonraki çalışmalarının yine bu şekilde artarak, güçlenerek devam edeceğini bildirdi.

Kulübün Gürcistan'ın 2. Ligi'nde oynadığını belirten Er, gelecekte onların daha başarılı olmalarını arzu ettiklerini söyleyerek, "Biz bu faaliyetleri destekleyeceğiz." ifadesini kullandı.

#Futbol
#Gürcistan
#TİKA
6 yıl önce