|

TİKA'dan Lübnan'a sağlık yardımı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Lübnan'ın Akkar bölgesindeki Abdullah Rasi Devlet Hastanesi'nin yenilenmesine katkıda bulunuyor.

Yeni Şafak
00:03 - 2/01/2016 Cumartesi
Güncelleme: 22:05 - 1/01/2016 Cuma
AA

TİKA, Lübnan'ın kuzeyinde bulunan Akkar bölgesindeki ve önceleri "fakirlerin hastanesi" olarak bilinen Abdullah Rasi Devlet Hastanesinin modern cihazlarla donatılması ve bölge halkına daha iyi hizmet verebilmesi için yürütülen yenileme projesine finansal destek sağladı.



Hastanenin yönetim kurulu üyesi ve idari sorumlusu Hüseyin el-Masri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastahanenin yenilenmesinin büyük bir bakım ve yüksek standartlarda tıbbı hizmeti kapsadığı belirtti.



Bu konunun bölge halkı için çok önemli olduğunu dile getiren Masri, "Hastahane 2006'da açıldığı ancak ilk dört yılında sıkıntılarla karşılaştı ve 2011'de hizmete başladı. Hastaneye cihazlar alındı ancak olağan üstü durumlar için başka bölümlerin açılması gerekli" diye konuştu.



Masri, TİKA'nın hastahanede tam donanımlı bir yoğun bakım merkezi açılışına destek vereceğini ve ilerleyen zamanlarda yatak sayısının artacağını ifade etti.



TİKA, Lübnan'da okullar, çocuk parkları, kültür, eğitim, üniversite bursu, altyapı ve su hizmetleri, kuyu, tarım ve hayvancılık faaliyetleri konusunda bir dizi proje yürütüyor.




#tika
#lübnan
#destek
8 yıl önce