|

TIME'dan PKK propagandası

Haftalık yayın yapan TIME dergisi, bu haftaki "Yeni Ortadoğu'da dolaşmak" başlığıyla çıkardığı kapağında terör örgütü PKK'ya katılan kadınların IŞİD'le savaşmasına vurgu yaparak, bir terör örgütüne karşı başka bir terör örgütüne övgü yağdırdı. TIME'ın sosyal medya üzerindeki resmi hesaplarından servis ettiği fotoğraflar ve altlarına yazdığı notlarda, örgüt lideri Öcalan'ı 'karizmatik lider' olarak nitelemesi de dikkat çekti.

Yeni Şafak
11:48 - 3/04/2015 Cuma
Güncelleme: 15:05 - 3/04/2015 Cuma
Yeni Şafak

Amerika merkezli TIME dergisi, bu hafta, "Yeni Ortadoğu'da dolaşmak" başlığı ile PKK'nın Suriye kolu YPG'ye katılan kadınları kapağına taşıdı. Dergi, resmi Twitter ve İnstagram hesabından da paylaştığı fotoğraflarda, örgütün propagandasını yapan ifadelere yer verdi. Dergi, 18 yaşındaki bir kadının fotoğrafını yayınlayarak, "IŞİD'e karşı savaşan bu kadın, 'karizmatik lider' Abdullah Öcalan tarafından kurulan PKK saflarında" notuyla paylaştı.



Derginin "Türkiye'de uzun yıllar bağımsızlık savaşı veren milliyetçi bir hareket olan PKK, şimdilerde IŞİD'e karşı mücadele veriyor" ifadeleri ise, okuyucuların ve İnstagram kullanıcılarının tepkisini çekti. Kullanıcılardan birisi, "PKK milliyetçi bir hareket değil, terörist bir harekettir" şeklinde tepkisini ortaya koydu.



KÜBRA TÜRK 2015-04-03T12:45:07.4462267+03:00

IŞİD'e karşı mücadeleyi PKK'ya katılan kadınlar üzerinden veren dergide, 18 ve 20 yaşlarındaki kadınların, ailelerini karşılarına alarak PKK'ya katılımları, bir mücadeleymiş gibi servis edildi.

#time dergisi
#time kapağı
#time pkk kapağı
#time propaganda
9 yıl önce