|

Trump 6 gün kala öne geçti

ABD'de Başkanlık seçimlerine bir hafta kala Cumhuriyetçiler ve Demokratlar arasında yaşanan yarışta bu kez Trump öne geçti. Mayıs ayından bu yana ilk kez öne geçen Cumhuriyetçi aday Trump, Florida, Ohio ve Kuzey Carolina gibi kilit eyaletlere önem vererek yarışın kazananı olmaya çalışıyor.

Yeni Şafak
09:52 - 2/11/2016 Çarşamba
Güncelleme: 09:58 - 8/11/2016 Salı
Diğer
235 milyon seçmenin oy kullanacağı 8 kasım başkanlık seçiminde sonuç merakla bekleniyor.
235 milyon seçmenin oy kullanacağı 8 kasım başkanlık seçiminde sonuç merakla bekleniyor.

Demokrat aday Hillary Clinton'ın isminin FBI soruşturması ile anılmasının ardından Amerika'daki başkanlık yarışı hakkındaki son ankette sonuçlar değişti. Cumhuriyetçi aday Donald Trump, anketin sonucunu göre kıyasıya süren yarışta öne geçti.



235 milyon seçmenin oy kullanacağı başkanlık seçimlerinin nabzını yoklayan Washington Post'un 25-28 Ekim arasında yapılan anketinde mayıs ayından bu yana Trump ilk kez önde geçti ve bunun yankıları ile ilgili çok sayıda haber ülkenin gündemini oluşturdu.



"Clinton'ın liderliğini kaybetmesi
titretti"


Financial Times gazetesinde de son anketin, Amerika Birleşik Devletleri ekonomisinin kalbi olan Wall Street'e yansıması haberleştirdi.



"Clinton'ın anket liderliğini kaybetmesi Wall Street'i titretti" başlıklı haberde yatırımcıların, başkanın demokratlardan çıkacağına ilişkin tahminini yeniden değerlendirmeye başladığı yazdı. Haberde İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılmayı oyladığı Brexit referandumu öncesi yapılan anketlere de atıf var. CMC Markets yetkilisi Colin Cieszynski'nin "Brexit tecrübesi ile hareket eden bazı yatırımcılar, bir kez daha ofsaytta kalmak istemiyor" cümlesi ile Amerikan piyasalarındaki "anket dalgalanması" açıklanmış.



Çalkantılı geçen yarışın son günlerinde iki aday arasında yaşanan olaylar, başkanlık sonucunun şaşırtıcı olacağını gösteriyor.



"25 milyon dolarlık taaruz"


Daily Telegraph gazetesi ise, anketlerde arayı kapatan Donald Trump'ın, 25 milyon dolarlık bir bütçe ile seçimin başa baş geçeceği 13 eyalette reklam kampanyası harekatına başlama duyurusunu öne çıkarıyor.



Haberde Trump'ın, Florida, Ohio ve Kuzey Carolina gibi kilit eyaletlere önem vereceği ifade ediliyor.








#​Hillary Clinton
#Donald Trump
8 yıl önce