Trump destekçileri Kongre'yi ele geçirdi

00:00, 07/01/2021, PerşembeG: Güncelleme: 00:36, 07/01/2021, Perşembe
Yeni Şafak
Trump destekçileri Kongre'yi ele geçirdi
ABD medyası olayı 'silahsız darbe' olarak değerlendirdi.

ABD’nin başkenti Washington’da Trump destekçileri seçim sonuçlarının resmileştirileceği oturum sürerken Kongre binasını bastı. Binanın koridorlarında silah sesleri duyulurken, seçilmiş Başkan Biden’ın tescil oylamasına ara verildi. Şehirde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. ABD medyası olayları “silahsız darbe” olarak niteledi.

ABD’nin başkenti Washington DC’de toplanan Trump destekçileri, Trump’ın Beyaz Saray yakınlarındaki Ellipse’de yaptığı konuşmanın ardından Kongre binasına yürüdü.
Protestocular, seçimlerin sonuçlarının resmileşmesine yönelik oturumun yapıldığı Kongre binası önünde zaman zaman karşıt gruplar ve polis ile karşı karşıya geldi ve arbede yaşandı.
Bir grup protestocunun barikatları yıkarak Kongre binasına girmesinin ardından, seçilmiş Başkan Joe Biden’ın tescil oylamasına ara verildi. Bşkent Washington’da çıkan olaylar nedeniyle yerel saatle 18.00’den sonra şehirde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.


PENCE BİNADAN ÇIKARILDI

  • Göstericilerden bir grubun polis barikatını aşarak Kongre binasına girmesi sonucu polisin biber gazıyla müdahalesine ilişkin görüntüler sosyal medyaya yansıdı.
    Öte yandan Arizona’daki seçim sonuçlarına itirazı değerlendiren Senato, olaylar nedeniyle oturuma ara verdi. “Senato Başkanı” sıfatıyla söz konusu oturumu yöneten Başkan Yardımcısı Mike Pence’in ise güvenlik nedeniyle binadan çıkarıldığı öğrenildi.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/01/07/12/35/resized_670a6-b927e852abd10.jpg

Dışişleri: Endişeyle takip ediyoruz

Olaylarla ilgili açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı itidal çağrısı yaptı. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
ABD Kongre binasının göstericiler tarafından basılması teşebbüsüne kadar varan iç gelişmeleri endişeyle takip ediyoruz. ABD’deki tüm tarafları itidal ve sağduyuya davet ediyoruz.
ABD’nin bu iç siyasi krizi olgunluk içinde aşacağına inanıyoruz.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/01/07/12/35/resized_5c566-4e81bc0asilah2.jpg

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026