|

Suriye'de ortak çalışma kararı aldılar

Rusya Devlet Başkanı Putin ile ABD Başkanı Trump, Helsinki'deki kritik zirve sonrası ortak açıklama yaptı. İki lider Suriye'de savaşın sonlanması için ortak çalışma kararı aldı. Rus lider Putin "Rusya asla ABD seçimlerine müdahale etmemiştir" mesajını verirken, ABD Başkanı Trump ise "ABD ile Rusya arasındaki ilişkiler 4 saat öncesine kadar en kötü seviyesindeydi, artık değil" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
18:13 - 16/07/2018 Pazartesi
Güncelleme: 20:56 - 16/07/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
ABD Başkanı Trump ile Rusya Devlet Başkanı Putin
ABD Başkanı Trump ile Rusya Devlet Başkanı Putin

ABD Başkanı Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Helsinki’de yaptıkları görüşmede Suriye’de insani yardım için ilk defa ortak çalışacaklarını açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de bir araya geldikleri zirvenin ardından basın toplantısı düzenledi. İki lider, Suriye’de insani yardım için ilk defa ortak çalışacaklarını açıkladı. Diyaloğun hem Rusya hem ABD için iyi olduğunu belirten Başkan Trump, "
İlişkilerimiz daha önce hiç şimdiki kadar kötü olmamıştı. Ancak bu durum artık değişti. Dünyadaki sorunları çözmek istiyorsak ortak bir yol bulmalıyız
” dedi.

"Mültecilere yardım için ortak çalışmalara başlayacağız"

Suriye’deki iç savaş hakkında konuşan Putin, “Suriye’de barış için ilk defa ortak çalışma kararı aldık” açıklamasında bulundu. Dün Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron ile görüştüğünü hatırlatan Putin, Suriye’ye insani yardım için artık ortak çalışacakları ifade ederek, “Türkiye, Ürdün ve Lübnan’daki mültecilere de yardım etmek için Avrupa Birliği ile ortak çalışmalar başlatacağız” diye konuştu.

DEAŞ ile mücadelede sona gelindi

DAEŞ’in yüzde 90 ila 95’inin temizlendiğini açıklayan Trump, “DAEŞ ile mücadelede sona geldik, onları bölgeden tamamen silmek üzereyiz” dedi.

Putin Kırım'ın işgalini reddetti

Basın mensuplarının Rusya’nın Kırım’ı işgali hakkında soru sorması üzerine söz alan Trump bu konuda fikirlerinin değişmediğini ve Rusya’nın Kırım’ı işgal etmelerini tanımadıklarını söyledi. Bunun üzerine söz alan Vladimir Putin, “Kırım konusunda ABD hala işgal diyor ama öyle değil. Biz Birleşmiş Milletler ve uluslararası hukuk kurallarına uyarak referandum gerçekleştirdik” yorumunda bulundu.

"ABD seçimlerine müdahale etmedik"

Amerikan medyasında Rusya’nın ABD seçimlerine müdahale ederek Donald Trump’a seçimleri kazandırdığı iddiaları ve FBI’ın bu konuda soruşturma yaptıklarını hatırlatan gazetecilere Putin, “ABD seçimlerine müdahale ettiğimiz iddiası saçmalık” cevabını vererek, ABD’nin de Rusya’nın da demokratik ülkeler olduğunu hatırlattı.

Trump da, Rusya’nın ABD seçimlerine müdahale ettiği iddialarının saçma olduğunu söyleyerek, “Seçimlerde kara bulut yok, Hillary’yi kolayca yendim” diyerek FBI’ın gerçekleştirdiği soruşturmada hiçbir şey bulamadığını hatırlattı.


#Putin
#Trump
6 yıl önce
default-profile-img