|

Trump Tower eylemleri

Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın seçimden zaferle çıkmasının ardından Trump karşıtları ülkenin birçok şehrinde protesto düzenledi. New York'ta Union Meydanı'nda başlayan gösterilere 100 binden fazla kişi katıldı. 20 blok boyunca uzayan protesto konvoyu gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/11/2016 Cuma
Güncelleme: 23:22 - 10/11/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Özellikle Hispanikler, liberaller gibi Trump'ın kampanya sürecine olumsuz sözler sarf ettiği gruplardan oluşan protestocular, “Benim başkanım değil”, “Hiçbir milyarder işçiler için savaşmaz”, “Trump'ı durdurun”, “Trump'a, ırkçılığa ve savaşa hayır” gibi pankartlarla yürüdü. Göstericilerin Trump Tower'a yönelmesi üzerine polis, bina çevresinde yoğun güvenlik önlemi alarak bu kişilerin binaya girmesini engelledi.





Binaya giremeyen göstericiler ABD bayrağı yakarak Trump'ın başkanlığını protesto etti. NBC 4 haber kanalı, polis kaynaklarına dayandırdığı haberinde 30'dan fazla kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Trump'ın rakibi Hillary Clinton'ın önemli temsilcilerinden Lady Gaga da önceki gece seçim sonuçlarının kesinleşmesinin ardından Trump Tower önündeydi.



Şikago'da da yaklaşık 2 bin kişinin toplanma adresi Trump Tower oldu. Göstericilerin binadan şehir merkezine yürüyüşleri sırasında 5 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.





POLİS ARACI ATEŞE VERİLDİ


Kaliforniya'da çıkan olaylarda bazı dükkanların camları kırılırken, bir polis aracı da göstericiler tarafından saldırıya uğradı. Oakland Ticaret Odası'nın da camlarının kırıldığı ve binanın giriş katında yangın çıkartıldığı bildirildi. Oakland polis sözcüsü Johanna Watson, göstericilerin polise maytap ve şişe fırlattığını, birkaç polisin yaralandığını ve iki polis aracının ateşe verildiğini söyledi. Los Angeles kentinde 5 binden fazla kişi de 101 numaralı karayolunu trafiğe kapattı.




#Trump Tower
#Union Meydanı
7 yıl önce