|

Trump ve Putin Vietnam’da buluştu

ABD Başkanı Trump ve Rusya Devlet Başkanı Putin Vietnam'da düzenlenen 25. Asya Pasifik Zirvesi'nde yan yana geldi. İki liderin aralarındaki samimi sohbet dikkat çekti.

Yeni Şafak
23:27 - 10/11/2017 Cuma
Güncelleme: 23:42 - 10/11/2017 Cuma
IHA
ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Putin
ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Putin

ABD Başkanı Donald Trump ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Vietnam’da düzenlenen 25. Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği Zirvesinde tokalaştı. Ardından Trump, Putin’in omzuna elini koyarak samimi bir şekilde çeşitli cümleler kurdu.

Zirveye katılan liderler fotoğraf çekildikten sonra Vietnam Cumhurbaşkanı Chiang Dai Kuang adına verilen akşam yemeğine katıldı.

Beyaz Saray ikili arasında görüşme olmayacağını belirtmişti

Beyaz Saray, ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Vietnam’da ayrı bir görüşme yapmayacağını bildimişti.

Yapılan açıklamada, Trump’ın mevkiidaşı Putin’le Vietnam’daki Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) zirvesinin oturum aralarında görüşmelerinin önceden planlandığını fakat ABD Başkanının yoğunluğu nedeniyle herhangi bir görüşmenin gerçekleşmeyeceği belirtilmişti.

Kremlin Sarayı sözcüsü ise 'görüşecekler' demişti

Kremlin Sarayı Basın Sözcüsü Dimitri Peskov, Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders'a yanıt olarak ne olursa olsun görüşeceklerini açıklamıştı.


Peskov yaptığı açıklamada, "Protokol servislerinde görüşmeler devam ediyor, henüz kesin netlik yok, ne yazık ki, Amerikalı meslektaşlarımızdan çelişkili bilgiler geliyor" demişti. Peskov, "Her ne olur olsun bu görüşme olacak" ifadelerini de kullanmıştı.

#ABD Başkanı Donald Trump
#Rusya Devlet Başkanı Putin
6 yıl önce