|

Trump’tan Alman Bankasına darbe!

Almanya Başbakanı Angela Merkel ve ABD Başkanı Trump arasındaki anlaşmazlık devam ediyor. Merkel’in içinde yaşadığı sığınmacı krizini eleştirerek hükümetinin “sallantıda” olduğunu söyleyen Trump, bu sefer de Alman bankasına yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle 205 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum etti.

Yeni Şafak
10:07 - 21/06/2018 Perşembe
Güncelleme: 10:17 - 21/06/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Deutsche Bank, ABD Maliyesi tarafından yürütülen yolsuzluk davasından geçemedi.
Deutsche Bank, ABD Maliyesi tarafından yürütülen yolsuzluk davasından geçemedi.

Almanya’nın en büyük bankalarından Deutsche Bank, döviz piyasasında 2007 ile 2013 döneminde borsada yapılan manipülasyon yolsuzlukları nedeniyle 205 milyon dolar (yaklaşık 177 milyon Euro) ödeme yapmaya mahkum edildi.

  • Türkiye için “iflas edecek” raporu çıkaran
    Deutsche Bank, ABD Maliyesi tarafından yürütülen yolsuzluk davasından geçemedi
Deutsche Bank kabul etti

Alman bankacılık devi Deutsche Bank 2007 ile 2013 döneminde yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle suçlanmasını kabul etti. Alman tarihinin en büyük yolsuzluk davasında hakim karşısına çıkanlar iş dünyasının yakından tanıdığı isimlerdi.

Deutsche Bank yönetim kurulu haklarındaki iddiaları geri çevirmişti. New York Maliyesi (DFS), Alman bankasının yerel mali yasaları ihlal ettiğinden dolayı 205 milyon dolar cezaya çarptırıldığını açıklayınca iddia edilen usulsüzlüğü kabul ettiğini duyurdu.

Türkiye için “İflas edecek” açıklamasını yapmışlardı

Almanya’nın ciro ve işçi sayısı açısından en büyük bankası Deutsche Bank, her dönem Türk bankacılık sektörüne eleştiri raporları yayınlıyordu

2007-2013 soruşturması ise Deutsche Bank hissedarlarının güvenilirliği ve finansal durumunun sağlamlığı açısından değer kaybederken aynı zamanda bu ortakların yatırım için parayı nereden buldukları veya finansal terörizm, kara para aklama gibi suçlara bulaşıp bulaşmadıkları da inceleniyor.

#Deutsche Bank
#New York Maliyesi
6 yıl önce