|

Trump'tan Tillerson açıklaması: Anlaşamadığımız doğrudur

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın görevinden ayrılacağı yönünde çıkan haberlere ilişkin Donald Trump, "Tillerson ile bazı konularda anlaşamadığımız doğrudur. Ancak birlikte çalışmayı sürdüreceğiz' dedi.

Yeni Şafak
23:30 - 1/12/2017 Cuma
Güncelleme: 23:41 - 1/12/2017 Cuma
Yeni Şafak
ABD Başkanı Donald Trump, Dışişleri Bakanı Rex Tillerson
ABD Başkanı Donald Trump, Dışişleri Bakanı Rex Tillerson

New York Times gazetesi, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson yerine CIA Direktörü Mike Pompeo'nun göreve getirileceğini öne sürmüştü.

ABD Başkanı Donald Trump, bu iddialara ilişkin kişisel Twitter hesabından açıklama yaptı.

Trump, yaptığı açıklamada 'Medyada Rex Tillerson'ı kovduğumu ya da yakınlarda ayrılacağına dair yapılan haberler yalan. Tillerson ile bazı konularda anlaşamadığımız doğrudur. Ancak birlikte çalışmayı sürdüreceğiz' ifadelerini kullandı.


Ekim başında Tillerson’ın Trump için ‘moron’ dediği öne sürülmüş, Trump’ın yalanlamalarına karşı Amerikan NBC kanalı haberin arkasında durmuştu. Tillerson da yaptığı basın toplantısında istifayı hiçbir zaman düşünmediğini söylemiş, ancak ‘moron’ sözüyle ilgili bir yalanlamada bulunmamıştı.

ABD basınında çıkan haberlerde, Başkan Trump’ın bu durum karşısında oldukça sinirlendiği ve Tillerson’ın yerine CIA Direktörü Mike Pompeo’yu getirmek istediği iddia edilmişti.

#Donald Trump
#Rex Tillerson
6 yıl önce