|

Türk çizer İtalya’yı birleştirdi

İtalya’da 41 kişinin ölümüne yol açan köprü faciasından sonra Türk karikatürist Gökçen Eke’nin çizdiği dayanışma konulu karikatür büyük beğeni topladı. Cenova kentinin rakip futbol takımları Genoa ve Sampdoria taraftarlarının omuz omuza köprüyü birleştirir halde görüldüğü bir eser yapan Eke’nin eseri sosyal medyada binlerce kez paylaşıldı.

Yeni Şafak
04:00 - 20/08/2018 Pazartesi
Güncelleme: 02:55 - 20/08/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Türk karikatürist Gökçen Eke’nin çizdiği dayanışma konulu karikatür büyük beğeni topladı.
Türk karikatürist Gökçen Eke’nin çizdiği dayanışma konulu karikatür büyük beğeni topladı.

İtalya’da onlarca kişinin ölümüne yol açarak yas ve öfke yaratan Morandi Köprüsü’nün çöküşü sonrası en tesirli dayanışma mesajlarından biri, Türk karikatür sanatçısı Gökçen Eke’den geldi. Gökçen Eke, köprünün çökmesinin ardından Cenova kentinin rakip futbol takımları Genoa ve Sampdoria taraftarlarının omuz omuza köprüyü birleştirir halde görüldüğü bir eser yaptı.

Binlerce kez paylaşıldı

Sosyal medyanın ardından haber siteleri ve yazılı basın da bu çizime yer verirken ülkenin en büyük spor gazetelerinden Corriere dello Sport bu çizimi önceki gün baş sayfasına taşıdı. Eke’nin çizimini sosyal medyada paylaşanlardan biri olan Torino takımının oyuncusu Lorenzo De Silvestri “Çok güzel. Birliktelik. Güç. #Genova” diye yazdı.


TARAFLAR BİR ARAYA GELMELİ

3.5 yıldır İtalya’da yaşayan 36 yaşındaki Gökçen Eke, “İtalya’ya küçük yaşlardan bu yana sevgiyle bağlıyım. O yüzden öncelikle böyle bir kaza, ihmal beni çok derinden etkiledi ilk gördüğümde haberleri” dedi. Eke “Böyle bir facianın yaralarının sarılması için de öncelikle farklı tarafların, farklı düşüncelerin bir araya gelmesi gerektiğini” düşündüğünü ifade etti.

  • 500 milyon euroluk
    yatırım sözü
  • Öte yandan köprü faciası sonrası eleştiri oklarının hedefindeki Autostrade per l’Italia (İtalya Karayolları) şirketi sessizliğini bozdu. Felaketten sonra ilk kez basın toplantısı düzenleyen Autostrade per l’Italia Başkanı Fabio Cerchiai ve Tepe Yöneticisi Giovanni Castellucci, kente yatırım için yaklaşık 500 milyon euroluk kaynak ayırdıklarını kaydetti.

#Gökçen Eke
#Lorenzo De Silvestri
#İtalya
6 yıl önce