|

Türkiye düşmanı

Tescilli Türkiye düşmanı Cem Özdemir, Almanlara yaranmak için skandal açıklamalarını sürdürüyor. Yeşiller Partisi eş başkanı Özdemir, Türkiye’den giden öğretmenlerin Alman okullarında Türkçe dersi vermelerinin yasaklanmasını isteyerek, düşmanlığını bir kez daha kanıtladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/08/2017 Cumartesi
Güncelleme: 01:41 - 26/08/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Cem Özdemir
Cem Özdemir

Almanya’da 24 Eylül’de gerçekleştirilecek seçimlerde Yeşiller Partisi’nin başbakan adayı Cem Özdemir, seçimleri kazanma umuduyla bir yandan Türkiye’nin iç meselelerine müdahil olmaya çalışırken, diğer yandan da Türkiye hakkında küstah ve ihanet kokan açıklamalarda bulunuyor.

Her fırsatta Türkiye ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan karşıtı açıklamalarıyla Almanya ile Türkiye arasında yaşanan siyasi krizi tırmandırmak için elinden geleni yapan Özdemir, bu kez de gözünü Türkçe dersi veren öğretmenlere dikti. Özdemir, haftalık die Zeit gazetesine verdiği bir demeçte, Alman okullarında Türkiye’den gelen öğretmenlerin ders vermesine karşı olduğunu söyledi.

BU ADAM ÖZGÜRLÜKTEN ANLAMIYOR

Önümüzdeki seçimlerde başbakanlığa aday olan Özdemir, Türkiye’den gönderilen öğretmenlerin Alman okullarında Türkçe dersi vermelerinin yasaklanmasını isteyerek, özgürlük tanımaz yasakçı zihniyetini bir kez daha gözler önüne serdi. Erdoğan’ın otoriter dünya görüşünün ve milliyetçi tarih anlayışının Alman sınıflarında anlatılmasını istemediğini söyleyerek büyük tepki topladı. Türkiye’den giden öğretmenleri ‘gerici zihniyet’ olarak nitelendiren Özdemir, kullandığı dil ile kimin gerici olduğunu en net biçimde ortaya koymuş oldu.

TEMBEL BİR ÖĞRENCİYDİM

Öğretmenlerin öğrenciler üzerinde etkisinin önemli olduğuna değinen Özdemir, kendisinin okul sıralarındayken göçmen kökenli tembel bir öğrenci olduğunu ve “öğretmenimin çabası olmasaydı bugünkü kariyerime ulaşamazdım” dedi. Kendi okul yıllarını anlatan Özdemir, “Öğleden sonra gittiğim Türkçe dersinde öğretmen özellikle de din ve devlet konusunda fazla soru sorulmamasını isterdi. Halbuki çocuklar istedikleri kadar soru sorabilmelidirler” diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevlendirilen 508 öğretmen özel izinle Almanya’da eğitim verirken, camilerde görev yapmak üzere Türkiye tarafından görevlendirilen yaklaşık 1000 din görevlisi bulunuyor.


#Almanya
#Cem Özdemir
7 yıl önce