|

Türkiye hızlı bir büyümenin eşiğinde

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı​ Faruk Özlü, Türkiye'nin uzun ve hızlı büyümenin eşiğinde olduğunu belirterek 2017'de Türkiye'nin çok daha hızlı büyüyeceğini, 16 Nisan'dan sonra da büyüme ivmesinin daha da artacağını düşündüğünü bildirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/03/2017 Cumartesi
Güncelleme: 03:16 - 25/03/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Türkiye hızlı bir büyümenin eşiğinde
Türkiye hızlı bir büyümenin eşiğinde

İzmir'de Kemalpaşa Sanayici ve İşadamları Derneğinin'in düzenlediği toplantıda konuşan Özlü, Türkiye'nin yüksek gelir seviyesine sahip bir ülke konumuna ulaşması için orta-yüksek ve yüksek teknolojiye geçişi muhakkak başarması ve iş adamlarının da 4. sanayi devrimine hazır olması gerektiğini söyledi.



BÜYÜME VURGUSU


Özellikle iç ve dış talepteki, sanayi üretimindeki, kredi kullanımındaki artışların da büyümeyi gösterdiğine işaret eden Özlü, “İnşallah, 2017 yılı, geçtiğimiz yıla göre çok daha hızlı büyüdüğümüz bir yıl olacak. Özellikle referandum sonrasında, ivmemizi daha da artıracağımızı düşünüyorum. Türkiye, uzun ve hızlı bir büyüme döneminin eşiğindedir. Ekonomik yapımız ve potansiyelimiz buna zaten elverişlidir” diye konuştu.



İSTİKRAR VE HIZ LAZIM


Halk oylaması ile birlikte siyasi ve idari yapının da büyümeye uyumlu hale geleceğini anlatan Özlü, şöyle konuştu: Artık sorunlarla boğuşmaya vaktimiz yok. Artık herhangi bir konuda zaman kaybına tahammülümüz yok. İstikrar ve hıza, özellikle de iş dünyamızın çok ihtiyacı var."


#Sanayi ve Teknoloji Bakanı
#Faruk Özlü
7 yıl önce