|

Türkiye ile empati kurun

İngiltere Dışişleri Bakanlığı'nın Avrupa ve ABD'den Sorumlu Devlet Bakanı Alan Duncan, Türkiye'ye eleştiri yöneltilmeden önce ülkenin Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ​) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında nasıl bir travma yaşadığının anlaşılmasının önemli olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
04:00 - 29/01/2017 Pazar
Güncelleme: 03:49 - 29/01/2017 Pazar
Yeni Şafak

İngiliz parlamentosunun alt kanadı Avam Kamarası'nda gerçekleştirilen “sivil toplum” konulu oturumda konuşan Duncan, İskoç asıllı bağımsız milletvekili Natalie McGarry'nin Türkiye'ye yönelik eleştiriler içeren sorusunu yanıtladı.



KRALİÇEYE SUİKAST!




Türkiye'nin tarihi boyunca darbe riskiyle yaşadığını belirten Duncan, milletvekillerini, 15 Temmuz gecesi yaşananları anlamak için bunun İngiltere'deki muadilinin ne olabileceğini hayal etmeye davet ederek şunları söyledi: “Bunun İngiltere'deki muadili bir ordu birliğinin Whitehall'da tankları yürütmesi, Westminister Köprüsü'nde halka ateş açması, kraliçeyi ve başbakanı öldürmeye çalışması, oturum sırasında parlamentoyu bombalaması ve BBC'yi ele geçirmesi olurdu. Türkiye bunu yaşadı. Türkiye'yi ve Türkiye'de darbe girişimi sonrasında olanları anlayabilmek için bu travmanın ve varoluşsal tehdidin anlaşılması gerekir.”




#FETÖ
#Alan Duncan
#Westminister Köprüsü
#Avrupa
7 yıl önce
default-profile-img