|

Türkiye ile mutabakatımızı savuncağım

Almanya Başbakanı Angela Merkel, AB ile Türkiye arasında göçmenler konusunda varılan mutabakatı her zaman savunacağını belirterek, "Çünkü bu, sürekli Ege Denizi'nde ölümleri izlemekten iyidir" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/03/2018 Perşembe
Güncelleme: 01:36 - 22/03/2018 Perşembe
Yeni Şafak
​Almanya Başbakanı Angela Merkel
​Almanya Başbakanı Angela Merkel

Almanya Başbakanı Angela Merkel, 171 gün sonra kurulan hükümetin programını, Federal Meclis’te okudu. Merkel konuşmasında ülke içi ve uluslararası gelişmeleri de yorumladı.

YARDIM GELECEK AYLARDA

Suriye’de 7 yıl önce iç savaşın başladığını, yüz binlerce insanın hayatını kaybettiğini ve ülke nüfusunun yarısının sığınmacı olduğunu belirten Merkel, tüm bunların Avrupa Birliği’nin kapısının önünde yaşandığına dikkati çekti. İnsan kaçakçılığı ile mücadele etmek için AB-Türkiye mutabakatını sağladıklarını ve sığınmacıların bakımı için Türkiye’ye maddi yardımda bulunduklarını belirten Merkel, Türkiye’ye verilecek 3 milyar avronun ikinci bölümünün AB tarafından gelecek aylarda sağlanması gerektiğini kaydetti.

LİBYA İLE DE YAPACAĞIZ

Almanya’da bu mutabakata çok sayıda kişinin karşı çıktığını anımsatan Merkel, “Ancak ben bunu her zaman savunacağım. Çünkü bu, sürekli Ege Denizi’nde ölümleri ve insan kaçakçılarının faaliyetlerini izlemekten iyidir” ifadesini kullandı. Merkel, benzer mutabakatı Libya ile de yapmaya çalışacaklarını kaydetti.

BOMBARDIMANLARI KINIYORUM

Suriye rejiminin Doğu Guta’ya yaptığı saldırılara da değinen Merkel, “Bu günlerde örneğin Doğu Guta’nın korkunç bir şekilde bombalanması yaşanıyor” dedi. Merkel, Suriye rejiminin yaptığı ve Rusya’nın seyirci kaldığı bombardımanları kınadığını söyledi.

#Almanya
#Merkel
#Türkiye
6 yıl önce