|

Türkiye İslam aleminin babası

Dünya Müslüman Alimler Birliği Lübnan Başkanı Şeyh Ahmed El Ömeri, güçlü bir Türkiye’nin Ortadoğu’yu da kalkındıracağını belirterek, “Türkiye dünyada lider bir ülke, İslam dünyasına babalık yapmalı, İslam ülkelerini yetim bırakmamalı” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 4/10/2015 Pazar
Güncelleme: 21:49 - 3/10/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

TALHA MENTEŞ



Yusuf El Kardavi'nin Başkanlığını yaptığı ve yüzlerce İslam aliminin bulunduğu Dünya Müslüman Alimler Birliği'nin Lübnan başkanı Şeyh Ahmed Ömer El Ömeri Türkiye'nin Ortadoğu ülkeleri için önemli bir lider ülke olduğunu söyledi. Türkiye'nin insani yardım konusunda her zaman en önde olduğunu belirten Ömeri, “Türkiye bugün 2 milyondan fazla mülteciyi barındırıyor. Bunu her ülke yapamaz. Diğer taraftan Türkiye çok rahat bir şekilde Filistin davasını üstlenebilmekte, İsrail'in yaptığı katliamları, terörizm uyguladığını dünyaya haykırabiliyor” ifadelerini kullandı.



TÜRKİYE'NİN DÜŞMANI ÇOK


Türkiye'nin dış politikasının son 10 yılda güçlendiğini belirten Ömeri, “Türkiye 7 Haziran sabahına hayal kırıklığı ile uyandı. Güçlü Türkiye'yi istemeyen dış ülkeler tarafından bir takım oyunlar oynandı. AK Parti'nin düşmanı çok. Mazlumların yanında olan böyle bir ülkenin elbette düşmanları da çok oluyor. 1 Kasım sonrasında İnşallah Türkiye doğru kararı vererek yeniden eski gücüne kavuşacaktır” dedi.



ORTALIK İRAN'A KALDI


İran'ın bölgedeki rolüne değinen Ömeri, “İran, Müslüman ve Sünnilerin aleyhinde olan büyük projeler yapıyor. Türkiye'nin Lübnan'a ve Ortadoğu'ya özellikle sağlık, eğitim konusunda büyük yatırımlar yapmasını bekliyoruz. Biz burada Sünniler, Müslümanlar olarak kendimiz babasız hissediyoruz. Eskiden bir babamız var sanıyorduk körfez ülkelerine bakarak ama maalesef öyle değilmiş. Türkiye İslam dünyasına babalık yapmalı, İslam ülkelerini yetim bırakmamalı” dedi.



2 MİLYON İNSAN ÖLDÜ


İran'ın şu an intikam duygusuyla harekettiğini söyleyen Ömeri, “İran intikam duygusuyla hareket ederek kendine bir koridor açtı ve bunun sonucunda 2 milyon insan öldü. Yemen'e bir koridor açtı Husileri destekledi. Suriye'de askeri mühimmat ve tüm savaş yöntemleriyle Esad yönetiminin yanında oldu. Bunun kimseye faydası olmadı” şeklinde konuştu.



#Yusuf El Kardavi'
#Dünya Müslüman Alimler Birliği
#Şeyh Ahmed El Ömeri
9 yıl önce