|

Türkiye'den yardım seferberliği

Türkiye, Suriye, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde de hissedilen deprem büyük paniğe neden oldu. Depremden hemen sonra yardım seferberliği başlatan Türkiye, Kızılay, AFAD, UMKE ve Sağlık Bakanlığı ekiplerini bölgeye sevketti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/11/2017 Pazartesi
Güncelleme: 08:54 - 13/11/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Türkiye, Kızılay, AFAD, UMKE ve Sağlık Bakanlığı ekiplerini bölgeye sevk edildi.
Türkiye, Kızılay, AFAD, UMKE ve Sağlık Bakanlığı ekiplerini bölgeye sevk edildi.

Türkiye, depremden dakikalar sonra harekete geçti. Sağlık Bakanlığı, Kızılay, AFAD ve UMKE tüm bölgeye ekipler sevketti.

Irak’taki büyük yıkıma ilk el uzatan Türkiye oldu. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter’dan duyurduğu mesajında, “Irak’ın kuzeyinde meydana gelen deprem nedeniyle AFAD, Kızılay ve diğer birimlerimiz arama-kurtarma çalışmaları ve ilaç, battaniye vd. insani yardımlar için harekete geçmiş durumda. Büyük geçmiş olsun” dedi. Kızılay Başkanı Kerem Kınık da Erbil’deki ekiplerin yıkım bölgesini yönlendirildiğini, Türkiye’den ekiplerin de harekete geçtiğini ifade etti. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ise şunları kaydetti:

TIRLAR YOLA ÇIKTI

“Deprem sonrası arama kurtarma faaliyetlerine destek olmak üzere Van ve Diyarbakır İl AFAD Müdürlüklerinden 8 araç ve 42 personel Irak sınırına yönlendirilmiştir. Ayrıca, UMKE’den 1 araç ve 10 personel Irak sınırına doğru hareket etmiştir. Deprem bölgesine hareket etmek üzere Ankara İl AFAD Müdürlüğü Arama ve Kurtarma Birliği teyakkuz haline geçirilmiş, Genelkurmay Başkanlığı tarafından görevlendirilecek hava aracı ile yeterli sayıda personel, ihtiyaç halinde bölgeye sevk edilecektir. Söz konusu personelin Erbil veya Bağdat kentine ulaşımlarının sağlanması için hazırlıklar devam etmektedir. Deprem bölgesine gönderilmek üzere AFAD ve Türk Kızılayı’ndan 4 bin çadır, 7 bin battaniye ve bir yemek tırı Habur Sınır Kapısı’na sevk edilmiştir.”

#Sağlık Bakanlığı
#Kızılay
#AFAD
#UMKE
6 yıl önce