|

Türkiye'ye iki yüzlü suçlama

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine karşı, Batı'nın ve uluslararası kurumların iki yüzlü tavrı devam ediyor. Türkiye'de demokrasinin hedef alındığı o geceye ilişkin Uluslararası Af Örgütü'nün hazırladığı bir raporda, şehitlerin haklarına yer verilmezken, gözaltına alınan hain darbecilerin hakları savunuldu.

Yeni Şafak
08:54 - 25/07/2016 Pazartesi
Güncelleme: 06:08 - 25/07/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü'nün Türkiye'deki darbe girişimine karşı batının ve uluslararası kurumların ikircikli tavrı sürüyor. Hain darbe girişiminin olduğu gece şehit edilen 240'dan fazla kahramanımızı yok sayan Uluslararası Af Örgütü, o geceye ilişkin bir rapor yayımladı.



İki yüzlü tavır


Uluslararası Af Örgütü'nün raporunda, yüzlerce sivile ölüm emri yağdıran darbeci askerlerin işkenceye maruz kaldığı iddia edilerek, cunta yönetimi savunuldu. "Türkiye'de 15 Temmuz gecesi gerçekleşen, en az 208 kişinin yaşamını yitirmesi ve yaklaşık 8 bin kişinin gözaltına alınmasıyla sonuçlanan kanlı darbe girişiminin ardından Türkiye'de insan hakları tehlike altındadır" ifadelerini kullanan Uluslararası Af Örgütü'nün iki yüzlü tavrı tepki topluyor.



Cuntacılara destek


Konuyla ilgili açıklama yapan Uluslararası Af Örgütü Avrupa ve Orta Asya Direktörü John Dalhuisen, “Cuma gününden bu yana gözaltı ve açığa almaların sayısının yüksekliği korkutucu" şeklinde konuşarak, sivilleri acımasızca katleden, Türk demokrasisini hedef alan cuntacılara arka çıktı.












#Uluslararası Af Örgütü
#Türkiye
#15 Temmuz
8 yıl önce