|

TVNET Özel Yayını'nda STK Başkanları İdlib'e yardım çağrısında bulundu: Bölgede çadır kurulacak yer kalmadı!

İdlib'te Esed rejimi, destekçileri Rusya ve İran saldırılarından kaçan halkın yaşadığı insanlık dramına sessiz kalmadılar. STK Başkanları, TVNET Özel Yayını'nda bir araya gelerek İdlip'te yaşanan insanlık dramına karşı yardım çağrısında bulundu. Sadakataşı derneği başkanı Kemal Özdal, "Aniden bombardıman başlayınca insanlar kaçmış, bir binaya sığınmış 11 kadınla karşılaştık, kadınları çocuklarını enkaz altında bıraktık cenazesini bile kılamadan geldik diye, erkekler çaresizlikten ağlıyordu" sözleri ile yaşanan acıyı anlattı.

11:30 - 2/01/2020 Perşembe
Güncelleme: 12:21 - 2/01/2020 Perşembe
Yerinden edilmiş halk, bu karda kışta çadırlarda kalıyor.
Yerinden edilmiş halk, bu karda kışta çadırlarda kalıyor.

İdlib'te Esed, Rusya ve İran destekli grupların saldırılarından kaçan halk, yaşam mücadelesi veriyor.

TVNET özel yayınına, Türk Kızılayı Başkanı Kerem Kınık, Sadakataşı Derneği Başkanı Kemal Özdal, Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz ve İHH İnsani Yardım Vakfı Mütevelli Başkan Vekili Hüseyin Oruç katıldı.



  • Yayında dört yardım kuruluşu Kızılay, İHH, Sadakataşı, Deniz Feneri başkanları, İdlip ve civarında yaşanan korkunç durumla ilgili çok çarpıcı bilgiler verdi. İdlib'e büyük yardım çağrısı yapan başkanlar;
  • - Bir camiye sığınmış, soğuktan titreyen 3 aylık çocuğunu emziremeyen kadın ağlıyor, neden diye sorduğumuzda gelen cevap:
    “Bombardımanlar sonucu sütüm kesildi!”
  • - Aniden bombardıman başlayınca insanlar kaçmış, bir binaya sığınmış 11 kadınla karşılaştık, kadınları çocuklarını enkaz altında bıraktık cenazesini bile kılamadan geldik diye ağlıyor, erkekler çaresizlikten ağlıyor, şu ayetteki zavallı erkeklerin binlercesi orada:
    “Size ne oldu da Allah yolunda ve «Rabbimiz! Bizi, halkı zalim olan bu şehirden çıkar, bize tarafından bir sahip gönder, bize katından bir yardımcı yolla!»
    diyen zavallı erkekler, kadınlar ve çocuklar uğrunda savaşmıyorsunuz!”
  • - Son bir ay içerisinde
    1500 çocuk ve kadın
    öldürüldü.
  • - 130 km’lik alanda
    çadır kurulacak yer kalmamış.
  • - 20.000 insana çadır ulaşamadığından dolayı zeytin ağaçları altında
    açık alanda dondurucu soğuklarda
    bekliyormuş.
  • - Türkiye’de kendini ve insanlığını bilmez ırkçı mesajlardan ötürü yardımlar azalmış durumda. Türkiye’den gelen yardımlarda ciddi azalma var:
    Aş evlerini, Fırınları neredeyse çalıştıramıyoruz!
  • - Daha bugün tepeyi geçemediği için bombardımana maruz kalan 20 kişi yaşamını yitirdi! Göç edenlerin çoğu kısa zamanda geri dönemeyecek.
    İdlib’te yapılan Tıp fakültesi’nde doktor kalmadı; katledildi!
  • - Bir hastaneyi bile yedi kez vuranlar; evleri hayli hayli vururlar! Ölenler çocuklar, sivil kadınlar değil mi?
    İslam dünyası ve insanlık niye susuyor!




#İdlib
#İHH
#Deniz Feneri
#Sadakataşı
#Türk Kızılayı
#TVNET
4 yıl önce