|

Ünlü gazeteci Ahmed Mansur gözaltında

Mısır asıllı İngiliz vatandaşı ünlü gazeteci ve program sunucusu Ahmed Mansur, Almanya'dan Katar'a gidişi sırasında Berlin'de tutuklandı.

Yeni Şafak
04:00 - 21/06/2015 Pazar
Güncelleme: 04:27 - 21/06/2015 Pazar
Yeni Şafak

Katar merkezli yayın kuruluşu El-Cezire, Mısır'daki darbe sürecinin başından bu yana demokrasiyi savunan ve darbe karşıtı yayın yapan ve El-Cezire'nin kıdemli isimlerinden ünlü gazeteci Ahmed Mansur'un Berlin'den Katar'a döndüğü sırada havaalanında tutuklandığını duyurdu.



Alman polisi tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, Mısır hükümetinin Mansur için uluslararası tutuklama emri verdiği kaydedildi.



Mısır'da geçtiğimiz günlerde ülkenin seçilen ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için idam kararı veren mahkeme geçtiğimiz yıl, Mansur için de 15 yıl hapis cezası vermişti.



El Cezire televizyonu Ahmed Mansur'un derhal serbest bırakılması için Alman yetkililere çağrıda bulundu.


El Cezire Grubu Genel Müdürü Mustafa Sevvak yaptığı yazılı açıklamada, "Mısırlı yetkililerin gazetecilere karşı baskı ve tutuklama kampanyası çok iyi biliniyor. Arap dünyasında en çok izlenen El Cezire kanalı da bundan nasibini almıştır. Yalnız, Almanya gibi basın ve ifade özgürlüğüne saygı gösteren bir ülke kendisini bu temel özgürlükleri hedef alan baskı kampanyasında bir araç haline getirmesine izin vermemelidir" ifadeleri yer aldı.



Açıklamada, Mansur'un gözaltına alınması kınanarak, "Meslektaşımız Ahmed Mansur Arap dünyasının en saygın gazetecilerinden biridir, derhal serbest bırakılması gerekir" denildi.



















#Ahmed Mansur
#el cezire
#Mansur
9 yıl önce