|

Ürdün yol ayrımında

Ürdün Kralı 2. Abdullah, vergi yasasına karşı protestoların ardından yaptığı açıklamada, ülkesinin yol ayrımında olduğunu söyledi. Abdullah, Ömer er-Rezzaz’ı hükümeti kurmakla görevlendirdi. Ülkeyi karıştırmakla suçlanan S. Arabistan Prensi bin Selman da Abdullah’ı telefonla aradı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/06/2018 Çarşamba
Güncelleme: 01:07 - 6/06/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
​Ürdün Kralı 2. Abdullah
​Ürdün Kralı 2. Abdullah

Ürdün Kralı 2. Abdullah, tartışmalı vergi yasasına karşı düzenlenen yoğun protestolara ilişkin, vatandaşın haklı olduğunu ve Ürdünlülerin acı çekmesini kabul etmeyeceğini belirtti.

Başkent Amman'da gazetecileri kabul eden Kral Abdullah, Ürdün'ün bir yol ayrımında olduğunu kaydederek, "Ya bu krizden çıkarak halkına iyi bir yaşam sağlayacak ya da Allah korusun bilinmeze doğru gidecek" dedi. Kral Abdullah'ın, konuşmasında ülkesinin bazı komşu ülkelerle yaşadığı ekeonomik sıkıntılara isim vermeden işaret etmesi dikkat çekti.

Öte yandan Kral Abdullah, protestolar sonrası istifa eden Hani el-Mulki yerine Ömer er-Rezzaz'ı hükümeti kurmakla görevlendirdi. Eski Katar Başbakanı Hamed bin Casim Al Sani ise protestoların ABD'nin Filistin meselesinin çözümü için sunduğu ve Kudüs'ü İsrail egemenliğine teslim eden "yüzyılın anlaşması" adı verilen planı Ürdün'e kabul ettirmek için kurgulanmış olabileceğini belirtti.

#​Ürdün Kralı 2. Abdullah
#Ömer er-Rezzaz
#Hamed bin Casim Al Sani
6 yıl önce