|

Vatikan Filistin'i tanıdı

Katoliklerin yönetim merkezi ve dünyanın en küçük ülkesi olan Vatikan'ın Filistin'i devlet olarak tanıdığı belirtildi. Filistin'i Avrupa Birliği ülkesi olarak ilk tanıyan devlet İsveç olmuş, ardından İsviçre, İrlanda ve Belçika gibi Avrupa ülkeleri de bu yönde adım atmışlardı.

Yeni Şafak
16:44 - 13/05/2015 Çarşamba
Güncelleme: 17:21 - 13/05/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Hıristiyanlık dininin Katolik mezhebinin yönetim merkezi olan ve 930 kişilik nüfusuyla dünyanın en küçük ülkesi olarak bilinen Vatikan, Filistin'i tanıdı. Vatikan'ın resmi sitesinde bugün parlamentoda Filistin'i tanımak için oylama yapılacağı duyrulmuştu.



136 ülke Filistin'i tanıdı


Vatikan'ın Filistin'i tanıması ile birlikte Filistin'i tanıyan ülke sayısı 136'ya ulaştı.



Filistinlilerin "Nekbe" şeklinde isimlendirdikleri "büyük felaketin" 67. yıl dönümü yaklaşırken, Filistin'i devlet olarak tanıyan ülke sayısının 136'ya ulaşması, "tüm dünyanın Filistin'i tanıma eğiliminde olduğunu" gösteriyor.




2014'de Vatikan'da bir araya gelmişlerdi


Vatikan Devlet Başkanı ve Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Francis, geçtiğimiz yıl Haziran ayında Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve o dönemde İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'i Vatikan'a davet etmiş ve liderlerle birlikte barış duası etmişti.








#vatikan
#vatikan filistini tanıdı
#vatikan filistin
9 yıl önce