|

Venezuela Devlet Başkanı Maduro'ya suikast girişimi

Venezuela Devlet Başkanı Nicholas Maduro'nun konuşması sırasında tören alanına üzerinde patlayıcı bulunan drone ile saldırı düzenlendi. Patlama sonrası devlet televizyonu yayını keserken Maduro olay yerinden uzaklaştırıldı. Yara almadan kurtulan Maduro, yaptığı ilk açıklamada ABD ve Kolombiya'yı suçladı ve saldırganlardan bazılarının yakalandığını söyledi.

Yeni Şafak ve
07:00 - 5/08/2018 Pazar
Güncelleme: 10:21 - 5/08/2018 Pazar
Yeni Şafak
Maduro'nun durumunun iyi olduğu belirtildi.
Maduro'nun durumunun iyi olduğu belirtildi.

Venezüella Hükümeti Bakanı, Başkan Maduro'nun konuşması sırasında tören alanına üzerinde patlayıcı bulunan drone ile saldırı düzenlenmek istendiğini açıkladı. Bakan, Maduro’nun herhangi bir yara almadığını ve güvenli bir yerde olduğu bilgisini de paylaştı.

Saldırı girişimi, Başkan Maduro Venezuela’nın Ulusal Muhafız Ordusunun başkent Caracas’taki 81. kuruluş töreninde konuşurken gerçekleştirildi. Bilgi Bakanı Jorge Rodrigues 7 askerin yaralandığını açıkladı.


MADURO'DAN İLK AÇIKLAMA

Bomba yüklü drone ile suikast girişiminden yara almadan kurtulan Maduro, yaptığı açıklamada ABD ve Kolombiya'yı suçladı ve saldırganlardan bazılarının yakalandığını söyledi.



ABD VE KOLOMBİYA'YI SUÇLADI

Maduro, saldırının ardından yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında,
"Bu, beni öldürme girişimiydi. Bugün bana bir suikast girişimi düzenlediler"
dedi.

Şu ana kadar toplanan delillerin, saldırının "aşırı sağcı"lar tarafından yapıldığını gösterdiğini belirten Maduro, Kolombiya ve ABD'yi suçlayarak saldırganların Bogota ve Miami ile bağlantılı olduklarını söyledi.

TERÖR SALDIRISI

Venezuela Ulusal Meclis Başkanı Diosdado Cabello da Twitter paylaşımında, olayı "terör saldırısı" olarak nitelendirerek, "Seçimleri kazanamayan sağcılar, toplu alanlarda şiddeti sürdürmede ısrarcı." değerlendirmesinde bulundu.



SALDIRIYI ÜSTLENDİLER

Öte yandan, kendilerine "T-shirt Giyen Askerler" adını veren grup, Twitter'da yaptıkları paylaşımda saldırının sorumluluğunu üstlendi. Daha önce adı duyulmayan grup hakkında detaylı bilgiye ulaşılamadı.

GEÇEN YIL DA EL BOMBALI SALDIRI

Venezuela'da geçen yıl eski polis memuru Oscar Perez, kaçırdığı polis helikopteriyle Yüksek Mahkeme ve İçişleri Bakanlığı binalarına el bombalarıyla saldırı düzenlemişti.





#Venezüella
#Nicholas Maduro
#Patlama
6 yıl önce