|

'Hedefte Astana süreci var'

Üçlü koalisyonun Suriye'ye düzenledikleri hava operasyonu hakkında TVNET canlı yayınında konuşan Şah Fırat Operasyonunun komutanı emekli Tuğgeneral İhsan Başbozkurt, "Türkiyenin diplomasisi ve stretejisi, büyük devlet olmanın özelliklerini sergiliyor. Bu saldırıyla birlikte Astana'yı baltalamak istediklerini belli ettiler. Ama Türkiye buna müsade etmiyor. Türkiye masada kalmaya devam ediyor." şeklinde konuştu.

Yeni Şafak
12:33 - 14/04/2018 Cumartesi
Güncelleme: 13:42 - 14/04/2018 Cumartesi
Tvnet
Şah Fırat Operasyonunun komutanı emekli Tuğgeneral İhsan Başbozkurt
Şah Fırat Operasyonunun komutanı emekli Tuğgeneral İhsan Başbozkurt

ABD, İngiltere ve Fransa, Suriye'ye hava operasyonu gerçekleştirdi. Şah Fırat Operasyonunun komutanı emekli Tuğgeneral İhsan Başbozkurt, TVNET canlı yayınında TVNET Ankara Haber Müdürü Ahmet Rıfat Albuz'un sorularını yanıtladı.

ABD'nin samimi olduğuna inanmadığını belirten Başbozkurt, "Amerikanın kesinlikle bu bölgeden çıkmayacağına inanıyoruz. Hedef sözde kimyasal silah fakat ardında başka amaçlar var." ifadelerini kullandı. Başbozkurt devamında şöyle konuştu:

Astana sürecinde Türkiye, Rusya ve İran liderlerinin yer aldığı üçlü bir fotoğrafın olduğunu hatırlatan Başbozkurt, "İşte hedef bu. Bu üçlü fotoğrafa da üçlü bir şekilde cevap verdiler. Biz bu Astana sürecini nasıl parçalarızın derdindeler. ABD, İngiltere ve Fransa birlikte yer alarak bir mesaj verdiler." dedi.

"
Hedef Türkiye"

Türkiye'nin Suriye'de müthiş bir başarısı olduğunu dile getiren Başbozkurt, "Gerek Fırat Kalkanı gerek de Afrin harekatından dolayı önemli başarılar elde etti Türkiye. Üçlü koalisyonun Fırat'ın doğusunda kurmak istedikleri terör koridoruna izin vermedi. İşte bu yüzden canları sıkılıyor. Türkiyenin diplomasisi ve stretejisi, büyük devlet olmanın özelliklerini sergiliyor. Astana'yı baltalamak istiyorlar ama Türkiye buna müsade etmiyor. Türkiye masada kalmaya devam ediyor. Aksi halde yangın çıkar" şeklinde konuştu.


#Suriye
#Türkiye
#ABD
6 yıl önce