|

Yanınızdayız

Karadağ’ın başkenti Podgorica'daki Mehmed Fatih Medresesi ve Suudi Arabistan'ın Cidde şehrindeki bir gökdelen, dün kırmızı-beyaza büründü. Önceki gün de Saraybosna Vijecnica Kütüphanesi, Türkiye’de yaşanan terör saldırıları sonrası dayanışma için Türk bayrağının renkleriyle ışıklandırılmıştı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/03/2016 Cumartesi
Güncelleme: 01:33 - 26/03/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Karadağ'ın başkenti Podgorica'daki Mehmed Fatih Medresesi, Türkiye'de yaşanan terör saldırıları sonrası Türk bayrağına büründü. Karadağ İslam Birliğinin aldığı kararla, son dönemde terör saldırılarına maruz kalan Türkiye'nin başkenti Ankara ve İstanbul'a destek olmak amacıyla başkentteki Mehmed Fatih Medresesi, önceki akşam teröre karşı dayanışma için Türk bayrağının renklerine büründü. İslam Birliği Başkanı Rifat Fejzic, yaptığı açıklamada, yaşanan saldırıları şiddetle kınadıklarını ifade ederek, “Türkiye'ye, her zaman yanında olduğumuzu göstermek istedik. Türkiye'nin, bu saldırılardan çok güçlü bir şekilde çıkacağına inanıyorum. Tüm dünya ülkeleri olarak terörle mücadele etmeliyiz” dedi.



CİDDE'DE GÖKDELENE YANSIDI


Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde duygulandıran bir Türkiye duyarlılığı görüldü. Kentte bulunan bir gökdelen, Ankara ve İstanbul'daki terör saldırıları sonrası Türk bayrağının renkleriyle ışıklandırıldı. Türk bayrağı görüntüsünün toplam 3 gün süresince gökdelende bulunan ışıklı ekrana yansıtıldığı öğrenildi.





Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'nın en önemli sembollerinden Vijecnica Kütüphanesi de terör saldırıları sonrası dayanışma amacıyla Türk bayrağının renkleriyle ışıklandırılmıştı.


#İslam Birliği
#Podgorica
#Vijecnica Kütüphanesi
#Fatih Medresesi
8 yıl önce