|

Yaşlı Japonlar hapse düşmek istiyor!

Dünyada yaşlı nüfusun en fazla olduğu ülkelerden biri olan Japonya'da 65 yaşın üstündekiler, yalnızlık ve yoksulluk sebebiyle bilerek ve isteyerek hapse girmeye çalışıyorlar. İstatistikler son 20 yılda hapse giren yaşlıların sayısının dört kat arttığını gösteriyor. Cezevine giren yaşlıların tahliye olduktan sonra 24 ay içerisinde tekrardan cezaevine girmek için suç işlediği belirtiliyor.

Yeni Şafak
11:25 - 24/03/2018 Cumartesi
Güncelleme: 11:25 - 24/03/2018 Cumartesi
Diğer
Daha rahat bir yaşam için hapishaneye girmeye çalışan 65 yaş üstü Japonların birçoğu içeride daha stabil ve sosyal bir yaşamın olduğunu söylüyor.
Daha rahat bir yaşam için hapishaneye girmeye çalışan 65 yaş üstü Japonların birçoğu içeride daha stabil ve sosyal bir yaşamın olduğunu söylüyor.

Japonya'da yaşlıların yoksulluktan dolayı ilginç bir duruma imza attıkları ortaya çıktı. Yaşlılar, maddi yetersizlik ve yalnızlık sebebiyle cezaevine girebilmek için basit suçlar işliyor. Ülkede son 20 yılda hapse giren yaşlı sayısı dört kat yükseldi.

Hapse girebilmek için hırsızlık yapıyorlar

Yaşamanın zor olduğu ve geçim derdinin fazla olduğu Japonya'da yaşlılar mağazalardan hırsızlık yapıyor. Hapse girenler ise daha rahat ve sosyal bir ortamda yaşamlarını sürdürdüklerini söylüyor.


Özellikle yaşlı kadınların daha rahat bir ortamda hayatlarını geçirmek için hapse girmeye çalıştığı ifade ediliyor. Hapiste bulunan beş kadından birinin 65 yaşın üzerinde olduğu göze çarpıyor.

Kadınlar erkeklerden daha fakir

Japonya'da yaşlı kadınların neredeyse yarısı yoksulluk sınırında yaşarken bu oran erkeklerde yüzde 29 olarak açıklanıyor. Fakat insanların cezaevine girmek isteme sebepleri sadece maddi koşullardan kaynaklanmıyor. Yalnızlık ve asosyallik, bu Asya ülkesinin yaşlıları için büyük bir dert haline gelmiş.

  • Son 20 yılda hapishanedeki yaşlı oranı 4 kat arttı
  • İstatistikler son 20 yılda hapse giren yaşlıların sayısının dört kat arttığını gösteriyor. Cezevine giren yaşlıların tahliye olduktan sonra 24 ay içerisinde tekrardan cezaevine girmek için suç işlediği belirtiliyor.

Bloomberg'in konuştuğu hapisteki yaşlı kadınların birçoğu içeride daha stabil ve sosyal bir yaşamın olduğunu söylüyor.

Ülkede yaşlıların hapse girmesi o kadar yaygın ki bazı hapishaneler onların ihtiyaçlarına göre dizayn edilmiş durumda. Hapishane görevlilerinin bir kısmı yaşlı bakımı konusunda eğitime tabi tutulmuşlar.

#Japonya
#Yaşlı
#Hapishane
6 yıl önce