|

Yemen operasyonu en kısa zamanda sona erecek

Suudi Arabistan öncülüğündeki "Kararlılık Fırtınası" operasyonu Sözcüsü Tuğgeneral Ahmed el-Asiri, operasyonun en kısa zamanda olumlu sonuçlarla biteceğini söyledi. Tuğgeneral Asiri, "Koalisyon güçlerinin düzenlediği askeri operasyon, belirlenen hızda devam ediyor ve istenilen hedefleri gerçekleştiriyor. Bu operasyonlar olumlu sonuçlarla en kısa zamanda sona erecek" dedi.

Yeni Şafak
09:27 - 13/04/2015 Pazartesi
Güncelleme: 06:28 - 13/04/2015 Pazartesi
AA

Asiri, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki hava üssünde düzenlediği basın toplantısında, "Koalisyon güçlerinin düzenlediği askeri operasyon belirlenen hızda devam ediyor ve istenilen hedefleri gerçekleştiriyor. Bu operasyonlar olumlu sonuçlarla en kısa zamanda sona erecek" dedi.



Yemen kabilelerinin operasyona destek vermesine değinen Asiri, "Şebve, Ebyen, Lahic ve Yafi' kabileleri meşruiyete olan bağlılıklarını ve Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'ye desteklerini açıkladı. Bu bağlamda, çalışmalarının koordine edilmesi ve gerekli desteğin sağlanması için kabilelerle sürekli iletişim halindeyiz" diye konuştu.



Asiri, Husi milislerinin askeri teçhizattan ve lojistik üslerden faydalanmasının önüne geçmek için Aden ve ülkenin kuzey bölgelerindeki illerde faaliyet gösteren halk komitelerine destek vermeye çalıştıklarını belirtti.



Suudi Arabistan sınırında Husilerle yaşanan çatışmalara ilişkin de Asiri, ülke sınırlarının bireysel saldırılardan etkilenmeyeceğini ve Husi milislerinin bu bölgeye zarar verme imkanı bulamayacağını söyledi.



Yemen'de, Husilerin başkent Sana'nın yanı sıra bazı kentleri ele geçirmesi sonrasında Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, Aden'i geçici merkez ilan etmiş ve bazı ülkeler, diplomatik temsilciliklerinin faaliyetlerini burada sürdüreceğini açıklamıştı.



Bu gelişmelerden sonra Husilerin, Aden'e doğru hareket ederek, kentteki bazı stratejik noktaların denetimini ele geçirmeleri üzerine, Hadi yönetiminin, Arap Birliği ve uluslararası topluma, acil askeri müdahale çağrısı yapmasıyla Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, 26 Mart'ta Husilere yönelik hava harekatını başlatmıştı.

#Suudi Arabistan
#Yemen
#Husiler
9 yıl önce