|

Yemen'de 11 sivil hayatını kaybetti

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin, Yemen'in Saada kentine düzenlendiği hava saldırısında 11 sivil hayatını kaybetti.

Yeni Şafak
22:32 - 20/12/2017 Çarşamba
Güncelleme: 22:37 - 20/12/2017 Çarşamba
AA
Suudi Arabistan'ın düzenlediği saldırılarda 11 kişi öldü
Suudi Arabistan'ın düzenlediği saldırılarda 11 kişi öldü

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin, Yemen'in kuzeyinde yer alan ve Husilerin kalesi olarak bilinen Saada kentine düzenlediği hava saldırılarında 11 sivil hayatını kaybetti.

İlk yardım ekiplerinden alınan bilgiye göre, Nadi Selam Stadı'nın hedef alındığı iki hava saldırısında 7 sivil yaşamını yitirdi.

Koalisyon güçlerinin stat yakınında, Bab Necran bölgesini hedef aldığı hava saldırısında ise 4 sivil ölürken, söz konusu saldırılarda yaralıların sayısına ilişkin bilgi verilmedi.

Saada'da Merkez Bankası şubesinin yakınlarına düzenlenen hava saldırısında da Husi militanlardan ölen ve yaralananlar olduğu kaydedildi.

Koalisyon güçleri, son günlerde Yemen'in çeşitli illerindeki hava saldırılarını yoğunlaştırdı.

Ülkenin güneyindeki çatışmalar

Öte yandan ülkenin güneyindeki Dali iline bağlı Kataba ilçesinde Husiler ile ordu birlikleri arasında yaşanan çatışmada, 1'i asker, 2'si militan 3 kişinin öldüğü, 6'sının yaralandığı belirtildi.

Orduya bağlı 83. Topçu Tugayı komutanı Albay Ahmed Semnan, Husilerin, Kataba ilçesinde orduya ait bir mevziye saldırı düzenlediğini ve askerlerin bu saldırıya karşılık verdiğini söyledi.

Semnan, çatışmada 1 asker ve 2 militanın öldüğü, 2'si asker 6 kişinin yaralandığını dile getirdi.

Husiler dün Riyad'daki Yemame Sarayı'na balistik füze attıklarını duyurmuş, Suudi Arabistan ise füzenin Riyad'ın güney kesimlerinde iken hava savunma sistemleri tarafından imha edildiğini bildirmişti.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de meşru yönetime darbe yapan Husiler, 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde tutuyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Yemen hükümetine destek veriyor.

#Saada
#Suudi Arabistan
#Yemen
6 yıl önce