|

Yerleşimci tepkisi

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail’in işgali altındaki Filistin topraklarında inşa edilen yasa dışı Yahudi yerleşim yerlerini savunan ve buraların “İsrail’e ait olduğunu” söyleyen ABD’nin Tel Aviv Büyükelçisi David Friedman’a “İt oğlu it” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/03/2018 Çarşamba
Güncelleme: 00:57 - 21/03/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
​​Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas
​​Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas

Filistinli üst düzey yöneticilerin katıldığı toplantının açılışında konuşan Abbas, “Yahudi yerleşim yerleri meşru... Birçok ABD’li yetkili bunu böyle kabul ediyor. Bunların başında da Tel Aviv’deki Büyükelçileri David Friedman geliyor. (Yahudi yerleşimciler) kendi topraklarında inşa ediyorlar diyor. İt oğlu it. Onlar topraklarında mı inşaat yapıyor? O yerleşimci, ailesi de yerleşimci. O, ABD’nin Tel Aviv Büyükelçisi ondan ne bekleyebiliriz ki?” dedi. Friednman’ı savunan isim ise İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu oldu. Netanyahu Friedman’ın açıklamalarının gerçek olduğunu iddia ederek, ABD yönetiminin uzun süredir ilk kez Filistin yönetimine ‘yeter dediğini’ belirtti.


BEYAZ SARAY’DA GAZZE KOMPLOSU

Öte yandan, Filistinli siyasi analistler, Beyaz Saray’da düzenlenen ve İsrail ile birlikte çok sayıda Arap ülkesinden de temsilcinin katıldığı “Gazze’deki insani kriz” konulu toplantının, ABD’nin Filistinlilere dayatmaya çalıştığı “Yüzyılın Anlaşması” projesinin bir parçası olduğunu belirtiyor. Toplantının, “Washington yönetiminin, Filistinlileri aşarak ABD gözetiminde bölgesel ve uluslararası çözümünü uygulamaya koyma çabası” olduğunu kaydeden uzmanlar, ABD’nin şimdilerde Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı’ndan kurtulmaya çalıştığını belirtti. Uzmanlar, ABD’nin bunun ardından Hamas’a kendi isteklerini yaptırmaya çabalayacağını ve daha sonra da bölgesel çözümünü Filistinlilere dayatmak için uğraşacağını ifade etti.

#İsrail
#Filistin
#ABD
6 yıl önce