|

Yolsuzluk soruşturmasında sona doğru

İşgalci İsrail'in Başbakanı Binyamin Netahyahu'nun yolsuzluk soruşturmasında sona yaklaşılıyor. İsrail Başsavcısı Avichai Mandelblit, "Gerçeklerin ortaya çıkması için soruşturma eksiksiz şekilde yürütülmeli" dedi.

Yeni Şafak
09:15 - 1/02/2018 Perşembe
Güncelleme: 09:20 - 1/02/2018 Perşembe
AA
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu

İsrail Başsavcısı Avichai Mandelblit, Başbakan Binyamin Netanyahu hakkındaki yolsuzluk soruşturmasında son aşamaya gelindiğini belirtti.

Yedioth Ahronoth gazetesinin haberine göre, Mandelblit, Netanyahu hakkındaki iki yolsuzluk dosyasıyla ilgili soruşturmalarda son aşamaya gelindiğini ve zor kararlar almakta tereddüt etmeyeceğini ifade etti ancak konuyla ilgili ayrıntılı bilgi vermedi.

"Gerçeklerin ortaya çıkması için soruşturma eksiksiz şekilde yürütülmeli"

Soruşturmanın devam ettiğini kaydeden Mandelblit, gerçeklerin ortaya çıkarılması için polislerin soruşturmayı eksiksiz bir şekilde yürütmesine izin verilmesi gerektiğini vurguladı.

Netanyahu, hakkındaki yolsuzluk soruşturması kapsamında yedi kez ifade vermişti. Netanyahu'nun eşi Sara Netanyahu'nun da yolsuzluk soruşturması kapsamında ifadesi alınmıştı.

Netanyahu hakkında devam eden soruşturma, "iş adamlarından para aldığı, bir medya patronuyla kendi lehine yayın yapması için pazarlık yaptığı ve Almanya'dan alınan denizaltılarda adının yolsuzluğa karıştığı" iddialarını içeriyor. İddiaları reddeden Binyamin Netanyahu, ülkedeki bazı medya kuruluşlarını hükümeti düşürmeye çalışmakla suçluyor.

#Binyamin Netanyahu
#Yolsuzluk
#İsrail
6 yıl önce