|

YPG'den bir günde 3 farkı tiyatro

YPG'liler Barış Pınarı Harekatı'nı Batı basınında karalama kampanyası başlattı, uluslararası haber ajansları ise YPG yalanlarına çanak tuttu. Teröristler dün operasyon bölgesi olmamasına rağmen TSK'nın Kamışlı'da DEAŞ'lıların kaldığı hapishaneyi vurduğunu ve teröristlerin kaçtığı yalanını paylaştı. Bu yalandan kısa süre sonra TSK'nın Amerikan karakoluna yönelik hava harekatı yaptığı iddiasını yaydı. Pentagon ve Milli Savunma Bakanlığı bu haberleri yalanladı. Bununla sınırlı kalmayan YPG'liler, TSK'nın Derikte bir hastane vurduğunu iddia etti. Uluslararası haber ajanslarının teröristlerin iddialarını manşetlere taşıması ise tepki çekiyor.

Hasan Hız
10:01 - 12/10/2019 Cumartesi
Güncelleme: 16:37 - 12/10/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin askeri harekatını engelleyemeyen YPG'liler Batı kamuoyundan medet umuyor.
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin askeri harekatını engelleyemeyen YPG'liler Batı kamuoyundan medet umuyor.
Türk Silahlı Kuvvetleri (
TSK
) ve Suriye Milli Ordusu'nun (
SMO
) Fırat'ın doğusuna yönelik başlattığı
Fırat Barış Pınarı Harekatı'nda iki sınır ilçesi
özgürleştirilmek üzere.
  • Hava ve kara operasyonlarıyla ilerleyişe engel olamayan YPG'liler,
    askeri harekatı durdurmaları umuduyla ABD ve Avrupa basınında
    birçok yalan haber yaydı.
Reuters'tan AFP'ye kadar basın bültenlerinde yer bulan bu haberlerden ilki Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kamışlı'da DEAŞ'lıların kaldığı bir hapishaneyi vurduğu iddiasıydı. TSK ve ÖSO'nun mevcut askeri harekatının bu bölgede yürütmemesine rağmen, YPG'liler "
DEAŞ'lılar serbest kalıyor
" algısı yaratmak istedi. Güvenlik kaynakları ise bu iddianın asılsız olduğunu duyurdu.


TSK ABD askerlerini vurdu tiyatrosu

YPG'li teröristler akşam saatlerinde Ayn El Arab bölgesinde ABD-Fransız askerlerinin bulunduğu bir bölgeden Ceylanpınar ilçesine havan toplu saldırı düzenledi. Bu gelişme üzerine Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgeyi ateş çemberine aldı. YPG'li teröristlerin bulunduğu bölge yerle bir edildi. Bu gelişmeyi YPG'liler "
TSK, Amerikan üslerini vurdu
" yalanıyla dünyaya duyurdu. Kısa sürede Amerikan basınında son dakika gelişmesi olarak duyurulan olayı Pentagon yalanladı.
  • Milli Savunma Bakanlığı da bu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "
    ABD'nin gözlem noktasına ise herhangi bir atış söz konusu değildir. Atış öncesinde de ABD üssüne yönelik zarar verilmemesi için her türlü tedbir alınmıştır. ABD tarafından konunun tarafımıza iletilmesi sonucu tedbiren ateşler kesilmiştir. Kesinlikle ABD ve koalisyon askerinin vurulması söz konusu değildir
    " ifadesine yer verdi.


Afrin'deki senaryo: Hastane vuruldu

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sivil hassasiyetine rağmen YPG'li teröristler Afrin'de benzer bir senaryoyu Barış Pınarı Harekatı için de gündeme getirdi. YPG'ye destek veren bazı gazeteciler, "
TSK Kamışlı'da hastane vurdu
" yalanını haberleştirdi.

Zeytin Dalı Harekatı, Barış Pınarı Harekatı...PYD'li teröristlerin 'sivil kıyafet' tiyatrosunda hiçbir değişiklik yok. pic.twitter.com/388OwF7hzx



#YPG
#Terör
#PKK
#Tiyatro
5 yıl önce