|

Yunan zekası: 'Fan' taktiği ters tepti, gazdan kendileri etkileniyor

Yunanistan hudut birlikleri, sığınmacıların geçişini engellemek için attıkları gaz bombalarının tesirini artırmak amacıyla çalıştırdığı fanın azizliğine uğradı. Fanın oluşturduğu akım nedeniyle gaz bombalarının zaman zaman hedeflenen alandan geriye düşmesi nedeniyle Yunan güvenlik güçleri dumandan etkileniyor.

10:48 - 13/03/2020 Cuma
Güncelleme: 11:08 - 13/03/2020 Cuma
AA

Yunanistan'ın sert müdahaleleri nedeniyle 2 hafta içinde 3 sığınmacı yaşamını yitirirken, 2 bin 500'e yakın kişi de yaralandı.
Yunanistan'ın sert müdahaleleri nedeniyle 2 hafta içinde 3 sığınmacı yaşamını yitirirken, 2 bin 500'e yakın kişi de yaralandı.
Türkiye'nin sınır kapılarını açmasından sonra Avrupa'ya gitmek isteyen göçmenler, Yunanistan sınırına akın etti.
Ancak güvnelik güçlerinin sert müdahalelerine maruz kalan mülteciler, 15 gündür bekliyor.
Hudut birlikleri, geçişleri engellemek için zaman zaman sığınmacılara biber gazı ve tazyikli suyun yanı sıra ölüm ve yaralanmalara neden olan plastik ve gerçek mermilerle müdahalede bulunuyor
.




Gaz bombaları olduğu yere düşüyor

Uzun süredir Türkiye'ye doğru esen rüzgarın yön değiştirmesi nedeniyle gaz bombalarının etkisini artırmak amacıyla dün sınırdaki askeri araca monte edilmiş fanı çalıştırmaya başlandı. Ancak Yunan askerinin taktiği bu kez ters tepti. Fanın oluşturduğu akım yüzünden gaz bombalarının hedeflenen alandan geriye düşmesi nedeniyle sınır güçleri gazdan etkileniyor.

#etki
#fan
#Yunan sınır güçleri
4 yıl önce