|

Yunanistan koronayla mücadelede ekonomik darboğazda: Dördüncü dalga gelirse işimiz biter

Tüm dünyayı etkileyen koronavirüs salgını nedeniyle turizm ve deniz trafiği gelirleri kesilen Yunanistan’ın ekonomisinde tarihi bir çöküş yaşanıyor. Atina yönetimi, muhtemel dördüncü dalgaya karşı tedbirlerin alınması gerektiğini vurguladı. Yunanistan Kalkınma ve Yatırımlar Bakanı Adonis Georgiadis, "Para yok. Koronavirüs kışın gelirse işimiz biter" uyarısında bulundu.

13:40 - 1/07/2021 Perşembe
Güncelleme: 13:50 - 1/07/2021 Perşembe
Diğer
Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis
Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis

Euro bölgesinde daha önce geri ödenmeye yüksek seviyelerde kredilerle gündeme gelen Yunanistan, pandemi nedeniyle maddi açıdan zorluklarla karşı karşıya kaldı. Yunan basınından Ethnos gazetesinin haberine göre, Yunanistan Kalkınma ve Yatırımlar Bakanı Adonis Georgiadis, koronavirüs salgınında dördüncü dalga olasılığına işaret ederek, "Olgunlaşmamız gerekiyor." dedi.

YUNAN BAKANDAN "PARA YOK" UYARISI

Georgiadis, "Para yok. Koronavirüs kışın gelirse işimiz biter." uyarısında bulundu. Herkesin aşılanması gerektiğini belirten Yunan bakan, iş insanlarıyla yaptığı konuşmada, "Diğer kişinin aşı olmaya gitmemesi benim suçum mu? Ne siz, ne ben, ne de iş insanı suçlu. Virüs hayatımızın bir gerçeği. Gardiyan değilim, herkesi ikna edemem." dedi.

#yunanistan
#ekonomik darboğaz
#salgın
#koronavirüs
3 yıl önce