|

Zayed’e suç duyurusu

Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüşmek için Paris’te bulunan BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed’e şok. Uluslararası Hak ve Özgürlükler İttifakı, Yemen’de katliam ve işkencelerde rolü olan Zayed hakkında suç duyurusunda bulundu. Zayed, Suudi Veliaht Prensi Selman’ın akıl hocası olarak biliniyor.

Yeni Şafak
04:00 - 23/11/2018 Friday
Güncelleme: 00:42 - 23/11/2018 Friday
Yeni Şafak
BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed
BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed

Ortadoğu’nun çıbanbaşı, Birleşik Arap Emirlikleri Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed hakkında “katliam ortağı” olduğu gerekçesiyle önceki gün suç duyurusunda bulunuldu.

Ortadoğu genelinde işgal, darbe ve suikastlerin arkasındaki isim olarak bilinenen Muhammed bin Zayed hakkındaki suç duyurusu Fransa’da yapıldı. Fransa’da, Yemen’de savaş, insanlık dışı muamele ve katliam suçlarına ortak olduğu gerekçesiyle, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın da akıl hocası olarak tanınan, Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed Al Nahyan hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

İnsan hakları örgütü Uluslararası Hak ve Özgürlükler Savunması İttifakı’nın avukatı Joseph Breham, basına yaptığı açıklamada, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüşmek için başkent Paris’te bulunan Veliaht Prens Muhammed bin Zayed Al Nahyan hakkında Yemen’de savaş, insanlık dışı muamele ve katliama ortak olduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduklarını duyurdu.

İnsani krizin organizatörü

Breham, suç duyurusunda bulunanlar arasında Yemenlilerin de bulunduğunu belirterek, suç duyurusunda Veliaht Pens Muhammed bin Zayed’in Yemen’deki savaşın sorumlularından birisi olarak gösterildiğini söyledi. Yemen’de 4 yıl önce şiddetlenen iç savaş nedeniyle binlerce sivil öldü, milyonlarca insan açlık tehlikesiyle karşı karşıya. Savaşın yanı sıra kolera, difteri ve benzeri hastalıkların yayılması, kıtlık, ilaçların tükenmesi ve iç göçler sivillerin mağduriyetini artırıyor. Ülke genelinde 22 milyon kişi insani yardıma ihtiyaç duyuyor. BAE, Yemen’de Sokotra adası gibi stratejik önemi haiz bölgeleri de işgal altında tutuyor. Abu Dabi’nin yine Yemen’de gizli işkence üsleri oluşturduğu ve siyasi suikastler yürüttüğü de ortaya çıkmıştı.

  • İhanete uğradık
  • Birleşik Arap Emirlikleri’nde “casusluk” iddiasıyla tutuklanan İngiliz doktora öğrencisi Matthew Hedges’in müebbet hapis cezasına çarptırılması, Londra ile Abu Dabi ilişkilerini gerdi. İngiltere Dışişleri Bakanı Jeremy Hut, kararın, Veliaht Prens Muhammed bin Zayed ile görüşmesinden hemen sonra alınması nedeniyle kendini “ihanete uğramış” gibi hissettiğini belirtti. Hunt, bu durumun ciddi diplomatik sonuçları olacağını söyledi.
#Muhammed bin Zayed
#BAE
#Yemen
#Fransa
5 years ago