|

Zorunlu yürüyüş

Makedonya-Yunanistan sınırındaki mülteci krizi büyüyor. Yunanistan’ın İdomeni kasabasındaki kampta şartların ağırlaşması nedeniyle bazı mülteciler diğer kamplara doğru yürüyüşe geçti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/03/2016 Perşembe
Güncelleme: 05:12 - 3/03/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Yunanistan'ın Makedonya sınırındaki İdomeni kasabasında bulunan kamptaki mülteci sayısı artmaya devam ederken sorunlar ağırlaşıyor. Yunanistan'da yaklaşık 25 bin mültecinin bulunduğu tahmin edilirken, sadece İdomeni'de Makedonya'ya geçmek için bekleyen mülteci sayısı 10 bini aştı. Sayının sürekli artması üzerine bazı mülteciler diğer kamplara yönelirken, kalanlar ise yoğunluk nedeniyle ihtiyaçlarının karşılanamadığını ifade etti.



BAŞKA KAMPLARA GİDİYORLAR


İdomeni'deki kampta insani yardım görevlileri ve sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri de Balkan koridorundaki ülkelerin kontrolleri arttırmasının ardından kampın tamamen dolduğunu ve bu nedenle yemek dahil olmak üzere mültecilerin temel ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını söyledi. İdomeni'de bulunan kamptaki kötü şartlar dolayısıyla bazı mülteciler bölgedeki diğer kamplara gitmeye devam ediyor. İdomedi'deki kamptan ayrılarak diğer kamplara yönelen Suriyeli İsa, bir haftadan daha uzun bir süredir burada olduğunu belirterek, “Sınırları açacaklarını umuyorduk ancak her geçen gün şartlar daha da kötüleşti. Bu nedenle daha iyi şartlarda kalmak umuduyla başka bir kampa gidiyoruz" dedi.





BARİKAT KURDULAR


Öte yandan mülteci krizinin devam ettiği Makedonya-Yunanistan sınırının her iki tarafında da tedbir amacıyla güvenlik güçlerinin sayısı artırıldı. Sınırın Makedonya tarafında, mülteci akınına karşı Makedon polisine yardımcı olmak üzere buraya gönderilen yabancı güvenlik güçleri, sınırdaki tel örgünün yanı başında güvenliği sağlarken, Yunanistan tarafında da polis, tel örgülere yaklaşık 120 metre uzaklığa kurduğu barikatlarla mültecilerin geçiş noktasına yaklaşmasına izin vermiyor.





Yeni kamp arıyorlar


İdomeni'deki kamptaki kötü şartlar nedeniyle mülteciler, başka kamplar arıyor. Mülteciler, daha iyi şartlarda yaşamak için başka kamplara yürüyor.



#Makedonya sınırı
#mülteci krizi
#İdomeni kasabası
8 yıl önce