|

e-Okul VBS devamsızlık ve sözlü notları sorgulama! e-Okul giriş

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden devamsızlık ve sözlü notlarını sorgulayabilirsiniz. Okullarda dersler işlenmeye devam ederken, veliler de bir yandan son durumu e-Okul üzerinden takip ediyorlar. Sözlü sonuçları ve devamsızlık sonuçları ise e-Okul VBS üzerindeki yerini alıyor.

Yeni Şafak
14:48 - 15/01/2018 Pazartesi
Diğer
e-Okul VBS ile devamsızlık ve sözlü notları sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.
e-Okul VBS ile devamsızlık ve sözlü notları sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

e-Okul VBS ile birçok işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Okullarda yazılı ve sözlü haftalarına giriliyor. Öğrenciler ve veliler ise okuldaki tüm duyuruları, okulla ilgili tüm bilgileri ve sözlü sonuçlarını e-Okul VBS üzerinden takip ediyorlar. İşte e-Okul giriş ve sorgulama işlemleri.

E-okul girişi nasıl yapılır?

E-Okul girişi yapmak oldukça kolaydır. İlk yapmanız gereken yukarıda verdiğimiz bağlantıya tıklamanız. Daha sonra açılan sayfadaki 'öğrenci kimlik no' , 'Öğrenci okul no' ve yan tarafında çıkan resimdeki rakamları yazarak giriş tuşuna basmanız gerekiyor. Ardından karşınıza gelen ekranda öğrenciyi doğrulamak ve sorulan sorulara göre T.C kimlik no üzerindeki bilgileri girmeniz gerekecek. Bu işlemlerin ardından e-okul öğrenci sayfasına girişini tamamlamış oluyorsunuz.

E-Okul, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) projesi kapsamında 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açılmış olan bir okul yönetim bilgi sistemi web yazılımıdır. Bir öğrencinin okula kaydından başlayıp, mezuniyetine kadar olan tüm süreci içeren bir sistemdir. Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilmektedir.

E-Okul ile hangi sorgulamalar yapılır?

E-okul sisteminde öğrenci kaydı, nakil işlemleri, not girişleri, devamsızlık işlemleri, sınav bilgileri, merkezî olarak yapılacak sınavların (TEOG, DPY-B vb.) başvuru ve tercih işlemleri, belge işlemleri (takdir, teşekkür, onur vb.), haftalık ders programı girişleri, alınan belgeler, e-karne, şube yazılı ortalamaları, duyurular ve birçok modül üzerinden bilgi girişleri T.C. Milli Eğitim Bkanalığı sunucularına girilmektedir.

E-okul modülünün haricinde, velilerin öğrencilerin okul durumlarının takibi için açılmış olan e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi (e-okul VBS) bulunmaktadır. Bu sistemde ise öğrencinin devamsızlıkları, ders programı, davranış notları, sınav tarihleri, okul tarafından yapılan duyurular, merkezî sınavların giriş belgeleri veya tercih sonuçları bu sistem üzerinden Türkiye Cumhuriyeti (TC) Kimlik Numarası ve okul numarası girildikten sonra birkaç güvenlik sorusuna cevap verilerek takip edilebilmektedir.

#e-Okul
#e-Okul VBS
#e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi
6 yıl önce
default-profile-img