|

e-Okul VBS giriş: 2 adımda e-karne notunu görüntüle

Milyonlarca öğrenci karnelerine kavuşuyor. Pandemi nedeniyle eğitimlerine uzaktan devam eden öğrenciler e-Okul VBS üzerinden e-karne notlarını görüntüleyebilecekler. e-Okul üzerinden karne notlarının nasıl görüntüleneceğini yazımızda adım adım anlattık. İşte e-karne notlarını görüntüleme yolları.

10:21 - 9/06/2021 Çarşamba
Güncelleme: 12:00 - 9/06/2021 Çarşamba
Diğer
e-Okul VBS ile karne notu görüntüleme
e-Okul VBS ile karne notu görüntüleme

Okullarda dönemin sonu gelirken öğrencileri de karne heyecanı sardı. Bu yıl okullarından ve öğretmenlerinden uzak kalan öğrenciler karnelerini online ortamdan alabilecekler. Birkaç adımda sisteme giriş yaparak ise karne notlarını rahatlıkla görebilecekler.

Karneler ne zaman verilecek?

2020-2021 eğitim-öğretim yılı karneleri okullarda 18 Haziran'da dağıtılacak. İsteyen öğrencilere telafi programı için okullar 2 Temmuz'a kadar açık olacak.2020-2021 eğitim ve öğretim yılının ikinci dönemi için karne, teşekkür ve takdir belgeleri 18 Haziran'da elektronik ortamda öğrenci ve velilerin erişimine açılacak, talep eden velilere ise okul müdürlüklerince basılı karne de verilebilecek.

e-Okul’a nasıl girilir?

Sizlere sunacağımız bağlantılar üzerinden doğrudan e-Okul VBS’ye T.C. kimlik numaranız veya okul numaranızla girebilirsiniz.

Karne notları nasıl görüntülenir?

Sol menüden yer alan “Not Bilgilerim” sekmesini üzerine tıklayarak e-karne notlarınıza ulaşabilirsiniz.


İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri karnelerini e-Okul üzerinden dijital olarak alacak. Milli Eğitim Bakanlığınca ilkokul, ortaokul ve lise karneleri ile takdir, teşekkür belgeleri elektronik ortamda öğrenci ve velilerin erişimine açılıyor.

İlkokul, ortaokul, lise kademelerindeki tüm öğrenciler karnelerine "e-okul.meb.gov.tr" internet sitesi üzerinden ulaşabilecek. Öğrenciler, "takdir ve teşekkür" belgelerine de sistem üzerinden erişebilecek.

Lise kademesindeki öğrenciler diplomalarını ve talep etmeleri halinde "takdir, teşekkür, onur ve üstün başarı" belgelerine belirlenecek tarihlerde dijital olarak ulaşabilecek.

e-Okul sistemine giriş yapabilmek için
internet adresini açın. Belirlenen adreste sol ekranda "Yönetim Bilgi Sistemi" sağ ekranda ise "Veli Bilgilendirme Sistemi" yer alıyor. Öğrencilerin ve velilerin sisteme giriş yapabilmeleri için "Veli Bilgilendirme Sistemi" yazan kutucuğa tıklamaları ardından ise ekranda istenilen bilgileri girmeleri gerekiyor.

Sisteme giriş yaptıktan sonra sol ekranda yer alan "e-Karne" sekmesine tıklayın. Buradan karne ve takdir-teşekkür belgelerine ulaşabilirsiniz.


#e-Okul
#Karne notları
#e-Karne
3 yıl önce