e-Okul VBS ile e-karne notları nasıl görüntülenir?

12:3521/01/2021, Perşembe
G: 21/01/2021, Perşembe
Diğer
e-Okul VBS ile karne notu nasıl görüntülenir?
e-Okul VBS ile karne notu nasıl görüntülenir?

e-Okul e-karne notları erişime açılıyor. Pandemi nedeniyle bu sene notlarını online ortamda görecek olan öğrenciler, e-Okul VBS üzerinden giriş yaparak e-karne notlarını öğrenebilecekler. 22 Ocak Cuma günü erişime açılacak e-karne notlarının ardından öğrenciler dönem tatiline girecekler.

Okullarda dönem sonu geldi. Koronavirüs salgını nedeniyle online ortamda eğitimlerini tamamlayan öğrenciler için karne günü geldi. e-Okul’a giriş yaparak hangi sınavdan kaç puan aldığını, takdir ve teşekkür belgelerinin hangisini aldığını görebilecekler.

e-Okul üzerinden e-karne notu nasıl sorgulanır?

e-Okul öğrenci girişi yaparak sol menüde yer alan “Not Bilgilerim” sekmesi üzerinden e-karne notlarınızı Cuma gününden itibaren öğrenebilirsiniz.

e-Karne öğrencilere dijital olarak verilecek karnelerdir. Pandemi sürecinde karneler Milli Eğitim Bakanlığı'nın e-Okul sistemi üzerinden paylaşılacaktır.

Tüm öğrenciler karnelerine "e-okul.meb.gov.tr" internet sitesi üzerinden ulaşabilecek. Öğrenciler, "takdir ve teşekkür" belgelerine de sistem üzerinden erişebilecek.

Öğrencilerin sistem bilgilerine T.C kimlik numarası ve okul numaraları ile kolayca erişim sağlanabiliyor.


Ziya Selçuk'tan okulların açılış tarihine yönelik açıklama

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "15 Şubat’tan itibaren toplumun, ailelerin, annelerin, babaların, çocukların durumuna baktığımızda, okulların artık mümkün olduğu kadar daha yüksek bir kapasiteyle açılması gerektiği noktasında bir kararlılığımız var" dedi.

Ziya Selçuk, Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) Yönetim Kurulu ile bir araya geldi. Okullarda yüz yüze eğitime kademeli geçişin 15 Şubat’ta nasıl başlayacağına ilişkin soru üzerine Selçuk, Bakanlığın salgın döneminde sahada yüzlerce araştırma yaptığını söyledi. Selçuk, "Bu araştırmalar bize gösteriyor ki bizim okulları bugün kapatmamız bugünün problemi değil, gelecek yılların da problemi hâline geliyor.

Türkiye, OECD ve Avrupa Birliği ülkeleri içerisinde okullarını en fazla süre kapalı tutan ülkeler arasında başlarda geliyor. Biz bunu daha kontrollü olabilmek, riski daha iyi yönetebilmek için yaptık ve bugün de bunun doğru bir karar olduğunu görüyoruz. Ancak 15 Şubat’tan itibaren toplumun, ailelerin, annelerin, babaların, çocukların durumuna baktığımızda okulların artık mümkün olduğu kadar daha yüksek bir kapasiteyle açılması gerektiği noktasında bir kararlılığımız var. Bunu da ilgili tüm kuruluşlarla ve ortamlarda paylaşıyoruz, paylaşacağız. Bu anlamda literatüre ve uygulamalara baktığımızda, elbette küçük yaşların riski daha az" diye konuştu.

Bakan Selçuk, okulun tümüyle kontrollü bir ortam olduğuna dikkat çekerek, "Hem öğretmenler hem öğrenciler çok kontrollü bir biçimde belli kurallara dikkat ederek orada bulunuyorlar. Yani okulda bir çarşıdaki, pazardaki ya da sokaktaki gibi karmakarışık ya da kontrolsüz bir ortam yok. Okullardan kaynaklanan durumu da günlük olarak izledik, çocuklarımızı da izliyoruz" ifadelerini kullandı.

#e-Okul
#e-Karne
#e-Okul VBS