|

Cumhurbaşkanı Erdoğan '100 Günlük Eylem Planı'nı açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, savunma sanayii, ekonomi, dış ilişkiler, sağlık, eğitim ve spor başta olmak üzere birçok alanda hazırlanan 100 günlük eylem planını açıkladı. Erdoğan'ın tanıttığı projeler arasında Kanal İstanbul'un etrafına 2 butik şehir, Trakya'ya nükleer santral ve "Sağlık Market" de bulunuyor.

Yeni Şafak
15:50 - 3/08/2018 Cuma
Güncelleme: 23:42 - 3/08/2018 Cuma
Yeni Şafak
Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'inde 100 günlük eylem planı açıklanacak.
Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'inde 100 günlük eylem planı açıklanacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde "100 Günlük Eylem Planı Tanıtım Toplantısı"nda konuştu.

Erdoğan, başta savunma, ekonomi, dış ilişkiler, sağlık, eğitim, kültür ve spor olmak üzere Türkiye için oldukça önemli alanlarda hazırlanan projeleri ve atılacak adımları açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"Aziz milletim değerli bakanlar hanımefendiler, beyefendiler sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Misafirlerimize sizlere milletin evine hoş geldiniz diyorum.
Cumhurbaşkanlığı Hükümet
sistemine
resmen
geçtiğimiz
24 Haziran seçim
sonuçlarının
milletimize hayırlı olmasını Allah'tan temenni ediyorum.
Geçmişteki örneklerinden farklı olarak bu dönüşüm tamamen demokratik sistem içinde gerçekleşmiştir. Yeni yönetim sistemimizin demokrasi tarihimizin zirvesini oluşturduğuna inanıyorum.

Amacımız ecdadımızdan aldığımız emaneti daha da yükseğe çıkararak gelecek nesillere aktarmaktır

Bakanlıkların 2023 planları Kasım sonunda tamamlanacak.
100 günde 46 milyarlık bütçe ile hayata geçirilecek projeler adeta yeni dönemin ateşleyici gücü olacak. Yeni yönetim mimamirimizi oluşturuken tüm kurumları, ilgili bakanlıklar bünyesinde toplamaya özen gösterdik. Genelkurmay, Diyanet, MİT, Savunma Sanayi gibi belli yerler dışındaki tüm kurumlar faaliyet alanlarındaki bakanlıklar bünyesinde çalışmalarını sürdürecek."

"Savunma sanayi projelerine ayrı bir önem veriyoruz"

"Savunma sanayi projelerine ayrı bir önem veriyoruz. Programdaki 400 projenin 48'i savunma sanayine ait. Bu projeler lazer silahından uydu fırlatma projelerine SİHA ve İHA'ların geliştirilmesinden roket ve füzelere, helikopter motoru ve tasarımından mühimmat üretimine kadar geniş bir yelpazeye yayılıyor. Savunma Sanayii projelerinden asla taviz vermeyeceğiz"

Yargıda hedef-süre uygulaması

"Yeni adli yılla birlikte yargıda hedef süre uygulamasına geçiyoruz. Yargı birimlerince yapılan 40 milyon tebligattan 28 milyonunun elektronik ortamda yapılabilmesini mümkün kılacak bir altyapı oluşturuyoruz"

"Kamu işleri hızlanacak"

"Cumhurbaşkanlığının kendisinin doğrudan yürüteceği faaliyetleri de bu doğrultuda sınırlı tuttuk. Bu projelerden biri vatandaşların kamu işlerini hızlandıran ve maliyetleri azaltan e-devlet sistemini etkinleştirmek olacaktır.

Bir başka proje de tüm icraat, plan ve projelerin takibini sağlayacak sistemi en kısa sürede Cumhurbaşkanlığı bünyesinde kurmak. Doğrudan Cumhurbaşkanlığı'na bağlı kurumlarımızın her birinin elbette 100 günde gerçekleştirmeyi istedikleri hedefleri var. Bunlara savunma sanayi içinde çok önem veriyorum."

"Cinsel istismar suçuna karşı taviz yok"

"Çocuklara karşı işlenen cinsel istirmar suçları konusunda toplumun beklentilerine cevap verecek cezai düzenlemelerin yapılmasını sağlıyoruz, sağlayacağız. Asla buradan taviz yok. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ismi uzun olabilir ama maksat derdimizi tam anlatalım. Bu bakanlığımız vasıtasıyla ülkede en büyük hizmeti verdiğimiz kesimlere hitap ediyoruz.

Dünyanın en gelişmiş ve geniş kapsamlı sosyal güvenlik sistemine sahip ülkeyiz. Türkiye'de kendi iradesiyle tercihini başka yönlerde kullananlar dışında, sosyal güvenlik şemsiyesi dışında hiçbir vatandaşımız yoktur. Sağlık sigortası primini gücü nispetinde ödeyen ödüyor, ödeyemeyeni devlet üstleniyor."

Orta Vadeli Program

"İlk iş olarak Cumhurbaşkanlığımızın ve bakanlıklarımızın yeni teşkilat yapılarını oluşturduk. Yeni kurulan başkanlıkların kurulların ve ofislerin işler haline getirilmesine yönelik çalışmalar da sürüyor.

Uzun vadeli program ise Kasım ayının sonuna kadar açıklanacak. Bakanlıkların Kasım 2023 planları kasım sonuna kadar tamamlanacak."

Emekli ikramiyesi

"100 Günlük İcraat Programımız çerçevesinde, emeklilerimize ikinci ikramiyelerini inşallah Kurban Bayramı öncesi takdim ediyoruz.
Milletimize verdiğimiz bin liranın altında emekli maaşı bırakmama sözümüzü yerine getiriyoruz.
"

"Her çalışma bizim için kıymetlidir"

"Türkiye'nin her alanda tehdide ve baskıya maruz kaldığımız bir dönemde kendi göbeğimizi kendimizin kesmesine katkı sağlayacak her çalışma bizim için kıymetlidir. Bu projeler lazer silahından uydu ve uydu fırtlatma projelerine, insansız hava aracı, helikopter motoru ve muharip savaş uçağı tasarımından mühimmata kadar geniş bir yelpazeye yayılıyor.

Geçtiğimiz 5 yılda yaşananlar savunma sanayisinin önemini gösteriyor. Güçlü ordu demek hem sayısal olarak yeterli hem de aracından mühimmatına ve yazılımına kadar sizin kontrolünüzde donanıma sahip bir ordu demektir."

"Kanal İstanbul'u olmazsa olmaz görüyoruz"

"100 Günlük İcraat Programı çerçevesinde, Kanal İstanbul Projesi'nin taşınmaz devirlerini tamamlayacak, çevre düzeni planları ve imar planlarını onaya sunacağız. Kanal İstanbul'u olmazsa olmaz görüyoruz. Kanal İstanbul'un çevre düzeni ve imar planlarını onaya sunuyoruz. Kanal İstanbul'da dikey değil yatay mimarinin hakim olduğu yaşam alanları oluşturacağız"

Ülkemiz için hayati öneme sahip kentsel dönüşüm projeleri kapsamında 1 milyon 300 bin bağımsız birimde dönüşüm projesi sürüyor. Kanal İstanbul projesi kapsamında taşınmaz devri ve planlama çalışmaları tamamlanacak. Kanal İstanbul'un her iki tarafında butik şehirler kurulacak. Biz Kanal İstanbul projesini olmazsa olmaz olarak görüyoruz ve yapacağız.

Millet bahçelerinden ikisi Kayaşehir'de ve Baruthane'de, biri Esenler'de ve Konya'da bulunuyor. Millet Bahçeleri'nin 5'i 100 gün içinde tamamlanacak. 100 gün içinde 17 bin konut ve işyerini hak sahiplerine teslim edecek, 16 bin konut ve işyerinin temelini atacağız.

Başkonsolosluklar açılıyor


"Münbiç konusunda Amerika ile yürüttüğümüz ortak çalışmaların, aramızdaki diğer sorunlardan etkilenmeden sürmesini bekliyoruz. Musul ve Basra başkonsolosluklarımızı, 100 günlük dönem içinde yeniden faaliyete geçiyoruz."

"Doğalgaz müjdesi"

"Şırnak ve Artvin'e doğalgaz vermeye başlayacağız, hedefimiz yıl sonuna kadar Hakkari'yi de buna dahil etmek."

Akdeniz'de sondaj çalışmaları

"Denizlerdeki hidrokarbon arama faaliyetleri için ikinci bir deniz sondaj gemisi alıyoruz. Akdeniz'de 1 derin, 1 de sığ deniz sondajına başlıyoruz"


"Üçüncü santrali Trakya'da kurmayı düşünüyoruz"

"Sinop'taki Nükleer enerji santrali'nin ilk ünitesini 2023'te hizmete alıyoruz. Üçüncü santrali Trakya'da kurmayı düşünüyoruz.
Tuzgölü Doğalgaz deposunun kapasitesini 600 milyon metreküp çıkarmak için teklif alıyoruz.
Gençlerimiz için hiçbir dönemde olmayan yatırımlar bu dönemde oldu."

"Yükseköğrenim yurtlarımızın yatak kapasitesine 75 bin ilave yapıyoruz"

Yükseköğrenim yurtlarının yatak kapasitesine 75 bin ilave yapılacağını belirten Erdoğan, "Kamu yararına çalışan dernek ve vakıfların yurtlarındaki 50 bin öğrenciye verdiğimiz beslenme yardımına barınma yardımını da ekliyoruz." diye konuştu.

Sözleşmeli öğretmen

"Ülke genelinde 20 bin sözleşmeli öğretmen daha atıyoruz."

Tasarruf planı

"Kamu idarelerinin harcamalarında tasarrufu azami düzeye çıkartacak tedbirleri alıyoruz." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Yaklaşık 40 milyar liralık kamu kaynağını tek hesapta yöneterek yılda 3 ile 4 milyar lira arasında ilave gelir elde etmeyi planlıyoruz."

"İlk defa Çin Yuanı cinsinden tahvil ihracı yapıyoruz"

"Bir ekonomik savaşla karşı karşıyayız. Hiç endişe etmeyin, biz bu savaştan da galip çıkacağız." ifadesini kullanan Erdoğan, "Yastık altından dövizlerinizi, altınlarınızı çıkartın, TL'ye dönüştürün. Yerli, milli direnişinizi tüm dünyaya karşı ortaya koyun." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

"Kredi derecelendirme kuruluşlarının tamamen taraflı raporları sebebiyle karşılaştığımız zorlukları aşmak için dış borçlanmada Çin piyasasına yöneliyoruz. Bu doğrultuda ilk defa Çin Yuanı cinsinden tahvil ihracı yapıyoruz."

Her okula bir polis memuru

"Okullarımızda 1 milyon çocuğumuzu sportif yetenek testlerinden geçiriyoruz.

Her okula bir polis memuru görev yapacak.
"

'Güvenlik birimlerimizi güçlendiriyoruz'

Güvenlik birimlerinin güçlendirileceğini belirten Erdoğan, şunları söyledi:

"Emniyete 3 bin polis amiri, 22 bin 500 polis memuru, 7 bin bekçi; jandarmaya 500 subay, 4 bin 156 astsubay, 10 bin 175 uzman erbaş; Sahil Güvenlik Komutanlığına 44 subay, 98 astsubay, 300 uzman erbaş alarak güvenlik birimlerimizi güçlendiriyoruz."

Altın çağrısı

"Kişi başına milli gelirimizi 3 bin 500 dolardan 11 bin dolara çıkardık. Son yıllarda ardı ardına yaşadığımız gelişmelerin ekonomi alanında programlarını yavaşlattığı gerçektir. 15 Temmuz gibi hadiselerin hedefinde ekonomimizin de olduğu gerçektir. Ekonomi savaşıyla karşı karşıyayız. Biz bu savaştan da galip çıkacağız. Kamu kaynaklarının tek elde toplanarak uzun vadede yıllık 3-4 milyar lira gelir sağlanacak. Buradan milletimize sesleniyorum, yastık altından gelin dövizlerinizi çıkartın. Dolar ve avrolarınızı, altınlarınızı çıkartın. yerli ve milli direnişinizi tüm dünyaya karşı ortaya koyun."

20 bin sözleşmeli öğretmen daha atanacak

"Ülke genelinde 20 bin sözleşmeli öğretmen daha atanacak."



İhracat hamlesi

"İhracatta yeni dönemde önceliğimiz Çin, Meksika, Rusya ve Hindistan pazarlarıdır."

Yazılım, bilişim, sağlık, eğitim, film yapımı ağırlıklı yeni nesil ihtisas serbest bölgeleri kuruyoruz."

İstanbul yeni havalimanı

"100 Günlük İcraat Programımızın en önemli maddesi, İstanbul’daki yeni havalimanımızın 29 Ekim’de hizmete girecek olmasıdır."

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi

"3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi'nin ihale ilanına çıkıyoruz."

Muş Havalimanı'nın adı "Sultan Alparslan Havalimanı" oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terminal binasının yapımı tamamlanan Muş havalimanının adının "Sultan Alparslan" olacağını açıkladı.

#Eylem planı
#Beştepe
#Cumhurbaşkanlığı
#Recep Tayyip Erdoğan
6 yıl önce