|

100 yıllık hayal bu ay devrede

Karadeniz'i, Kastamonu ve Çankırı üzerinden Ankara'ya ve Akdeniz'e bağlayacak Ilgaz Tüneli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla açılacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/12/2016 Cuma
Güncelleme: 00:30 - 2/12/2016 Cuma
Yeni Şafak

Bölgenin 100 yıllık hayali olan ve bu ay açılması planlanan tünelde son detaylar gözden geçiriliyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya öncülüğünde bir grup milletvekili, bugün tünelde incelemeler yapacak.



40 DAKİKALIK YOL 8 DAKİKADA


Kuzey-Güney bağlantısını sağlayacak tünel, 5,5 kilometre uzunluğunda iki tüpten oluşuyor. Devamında da 21,5 kilometrelik yol yapıldı. Yıl sonuna kadar hizmete açılması planlanan hatla birlikte, mevcut yolda 35-40 dakika süren yolculuk, tünel güzergahının kullanılmasıyla birlikte 8 dakikada alınabilecek. Böylece vatandaşlar, keskin virajların da olduğu, yüksek eğimli yol yerine, daha güvenli yoldan da Orta Anadolu'ya ulaşmış olacak. Projenin maliyeti, 750 milyon TL'yi buldu.



ILGAZ 15 TEMMUZ İSTİKLAL TÜNELİ


Ilgaz Tüneli'nin öne çıkar bir diğer önemi, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Başbakan Binali Yıldırım'ın, gelişmeleri bir süre buradan izleyerek koordine etmesi olmuştu. Bu tarihi yönü de dikkate alınarak, söz konusu tünelin adı “Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli” olarak kullanılacak. Aynı zamanda Kastamonu'dan Çankırı'ya giden yol, Kurtuluş Savaşı sırasındaki rolüyle tarihteki yerini alan kritik ulaşım güzergahlarından biri olmuştu. Bu ay Ilgaz 15 Temmuz Tüneli için,


tarihi bir açılış töreni yapılması da planlanıyor.



#Ilgaz Tüneli
7 yıl önce