|

130 bin kişiyi ilgilendiren grev kararı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'nun da devreye girdiği metal sektörü toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde işverenle anlaşma sağlayamayan iki sendika 2 Şubat'ta grev kararı aldı. MESS'e mensup şirketler arasında Ford Otosan, Tofaş, Renault, Arçelik gibi sanayi üreticileri, demir-çelik üreticileri ve tedarik sanayi şirketleri bulunuyor.

Yeni Şafak
17:41 - 22/01/2018 Pazartesi
Reuters
Metal işçileri 2 Şubat'ta greve gidiyor
Metal işçileri 2 Şubat'ta greve gidiyor

Otomotiv, beyaz eşya ve demir-çelik sektöründe çalışan 130,000 işçiyi temsil eden üç sendika ile işverenleri temsil eden Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) arasında 2017-2019 dönemi toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde arabuluculuk sürecinin uzlaşmazlıkla sonuçlanmasının ardından en büyük iki sendika grev kararı aldı.

2 ŞUBATTA GREV YAPACAKLAR

Türk Metal Sendikası Cumartesi, Birleşik Metal-İş ise bugün yaptığı açıklamada 2 Şubat'ta grev uygulama kararı aldıklarını açıkladı.

DEV FİRMALAR VAR

MESS'e mensup şirketler arasında Ford Otosan, Tofaş, Renault, Arçelik gibi sanayi üreticileri, demir-çelik üreticileri ve tedarik sanayi şirketleri bulunuyor.

AY BAŞINDAN BERİ YÜRÜTÜLÜYORDU

Üç sendika ile MESS arasında
Ekim ayında başlayan ve iki ay süren müzakerelerde ücret ve sosyal haklar başta olmak üzere birçok konuda uzlaşma sağlanamamadı.
Bunun ardından Ocak ayının başında yürütülen arabulucuk görüşmeleri de anlaşmazlıkla sonuçlandı. Görüşmeler üç sendika ile MESS arasında ayrı ayrı yapılıyor.
#Metal işçileri
#Grev
#Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası
#MESS
6 yıl önce