|

15 bin sağlık personeli alınacak

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlık personeli alımlarına ilişkin ilk atamanın bu ay içerisinde yapılacağını söyledi. Bakanlık yıl sonuna kadar ise 15 binin üstünde alım yapacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/09/2016 Tuesday
Güncelleme: 20:51 - 12/09/2016 Monday
Yeni Şafak

Sağlık Bakanlığı bu yılın sonuna kadar 15 bini geçecek alım yapacak. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlık personeli alımlarına ilişkin ilk atamanın bu ay içerisinde yapılacağını söyledi. Akdağ, “6 bine yakını hemen ilan ediyoruz, 4 bin 500 kişilik bir kadro için Maliye Bakanlığı'ndan vize bekliyoruz. Oradan da vize gelince ekim ya da kasım ayında ilana çıkacağız. 6 bine yakın da yılın sonuna kadar atamayı planlıyoruz. Bu yıl sonuna kadar, 15 bini geçecek alım yapacağız” şeklinde konuştu.



HEMŞİRE İHTİYACI YÜKSEK


Çeşitli alanlarda sağlık çalışanı alımı yapacaklarının altını çizen Bakan Akdağ, “En çok hemşire alımı yapıyoruz ancak bunun yanında ebe, fizyoterapist, psikolog ve teknisyen alımı da yapacağız. Ekim ve aralık aylarında ise 2 bin 600 doktor alacağız. 2 bin kişilik ilave kadro için de Maliye Bakanlığı'na yazı yazdık” bilgisini verdi.



  1. 3 bin kişi henüz açığa alınmadı
  2. Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, kamuda görevden almalarla ilgili de açıklamalarda bulunan Bakan Akdağ, “4 bin kişilik bir grubun incelemeleri devam ediyor. Bunun dışında da henüz açığa almadığımız 3 bine yakın da incelemeleri devam eden bir grup var” bilgisini verdi.
#Sağlık Bakanı
#Recep Akdağ
#Sağlık personeli alımı
8 years ago