|

15 kadınla 4 ülkeye ihracat

Samsun'da dekorasyon işiyle uğraşırken "erkek işi" diyenlere aldırmayıp KOSGEB desteğiyle doğal taş ve patlatma taş atölyesi kuran Filiz Doğan, iş yerinde 15 kadına da istihdam sağlıyor.

Yeni Şafak
15:17 - 1/09/2017 Friday
Güncelleme: 15:20 - 1/09/2017 Friday
AA
Filiz Doğan, iş yerinde 15 kadına da istihdam sağlıyor.
Filiz Doğan, iş yerinde 15 kadına da istihdam sağlıyor.
Samsun
'da dekorasyon işiyle uğraşırken
"erkek işi"
diyenlere aldırmayıp
KOSGEB desteği
yle doğal taş ve patlatma taş atölyesi kuran
3 çocuk annesi Filiz Doğan,
iş yerinde 15 kadını istihdam ediyor ve
4 ülkeye ihracat
yapıyor.

Filiz Doğan, daha önce dekorasyon ürünleri sattığı bir iş yeri bulunduğunu, gittiği fuarlarda doğal taşlara ve patlatma mermerlere büyük talep olduğunu görünce Samsun'da üretim yapmaya karar verdiğini söyledi.

Günümüzde yapı malzemeleriyle ilgili insanların isteklerinin değiştiğini ifade eden Doğan, "Eskiden imkansızlıklardan dolayı kullanılan doğal yapı taşları günümüzde modern mimaride estetik görünüm amaçlı kullanılıyor ve bu taşlar büyük ilgi görüyor." dedi.

Doğal taş ve patlatma taş atölyesi kurmak istediğinde "erkek işi" diye çocuklarının dahi kendisine tepki gösterdiğini anlatan Doğan, şöyle devam etti:

İş yerinde 15 kadın istihdam ediyor

Atölyesinde 15 kadına iş imkanı sunduğunu vurgulayan Doğan, kadınların erkeklerden daha hassas çalıştığını ve daha becerikli olduğunu dile getirdi. Doğan, şunları söyledi:

Atölyede yönetici olarak çalışan Toykan Özbek ise annesinin taş atölyesi kurma fikrine ilk başlarda karşı çıktığını ancak annesinin girişimciliği sayesinde dünyanın 4 ülkesine taş gönderir hale geldiklerini aktardı.

#Samsun
#Filiz Doğan
#Dekorasyon
7 years ago