|

2 bin 20 TL'lik yeni asgari ücrette bir ilk

Milyonlarca çalışanın dört gözle beklediği 2019 yılı asgari ücreti açıklandı. Asgari ücret tespit komisyonunun peş peşe yaptığı üç toplantı sonrası bugün Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda bugün yapılan son toplantı sonrasında 2019 yılı asgari ücretinin 2 bin 20 TL olması kararlaştırıldı. İşçi kesimini memnun eden yeni asgari ücretin görüşmelerinde bir ilk de yaşandı. Toplantılar sonrasında yeni asgari ücret hem işçi hem de işverenin ortak mutabakatı ile belirlendi.

Yeni Şafak
11:40 - 25/12/2018 Salı
Güncelleme: 15:50 - 25/12/2018 Salı
Yeni Şafak
2019 yılı asgari ücret görüşmeleri: Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk.
2019 yılı asgari ücret görüşmeleri: Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk.

2019 yılı asgari ücretine ilişkin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında yapılan son toplantı sonrasında yeni asgari ücrete ilişkin rakam açıklandı.

417 TL zam

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 2019 yılı asgari ücretinin yüzde 26,5 artış ile brütte 2 bin 558 lira nette ise 2 bin 20 TL'ye çıkarıldığını belirtti.
2018 yılında bin 603 TL olarak verilen asgari ücrete böylelikle 417 TL zam yapılmış oldu.

Tüm tarafların talepleri göz önünde bulunduruldu

Bakan Selçuk asgari ücret görüşmelerinde tüm sosyal tarafların görüşlerini ve taleplerini göz önünde bulundurduklarını, işçi ve işverenlerle hep birlikte, sürdürülebilir bir kalkınmayı tesis edecek şekilde asgari ücreti daha ideal bir noktaya getirmek için gayret gösterdiklerini kaydetti.



İşçi ve işveren ilk defa rakamda mutabık kaldı

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk 2019 yılı asgari ücretinde bir ilkin yaşandığını da belirtti. Bakan Selçuk,
İlk defa bir asgari ücretin işçi ve işveren kesiminin ortak mutabakatı ile ortaya çıkarıldığını kaydetti.

TÜRK-İŞ: Altına imza attık

TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay asgari ücrete ilişkin, "Altına imza attık. Canım falan hiç sıkkın değil, ben 5 lira 10 lira daha nasıl katarım diye baktım. Bu ülkede işsizin de yoksulun da temsilcisiyim, gücüm buna yetti bunu yaptım" dedi.



TİSK: Tüm çalışmaları destekleyeceğiz

Toplantıda konuşan İşveren kesimini temsil eden TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç ise, "Ülkemizin büyümesine ve kalkınmasına yönelik tüm çalışmaları destekleyeceğiz" dedi.

#2019 yılı asgari ücret
#Asgari ücret
#Zehra Zümrüt Selçuk
#TİSK
#İşçi sendikası
#İşveren sendikası
5 yıl önce