|

2 bin 500 kişilik istihdam imzası

Türk Telekom, 2 bin 500 kişilik ek istihdam yapacak. Yeni istihdam planı için İş-Kur ile yapılan protokol imza töreninde konuşan Türk Telekom CEO’su Paul Doany, 42 milyon aboneye ulaştıklarını ve kaliteli hizmet için yapacakları yeni istihdamın nitelikli teknikerlerden oluşacağını söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/03/2018 Salı
Güncelleme: 08:06 - 27/03/2018 Salı
Yeni Şafak
Türk Telekom CEO’su Paul Doany
Türk Telekom CEO’su Paul Doany

35 bin çalışanı bulunan Türk Telekom, 2 bin 500 kişiyi daha işe alacak. Bu amaçla dün Ankara’da Türk Telekom ile İş-Kur arasında protokol imzalandı. Törene Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türk Telekom Üst Yöneticisi Doany, İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya ve Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay katıldı.

KALKINMA İÇİN YENİLİKÇİ BİLGİ ŞART

İmza töreninde konuşan Türk Telekom CEO’su Paul Doany, kaliteli hizmet için istihdamı nitelikli teknikerlerden oluşacağını söyledi. Türk Telekom olarak yaklaşık 42 milyon aboneye hizmet vermenin gurur ve sorumluluğunu taşıdıklarına işaret eden Paul Doany, “Türkiye’nin en büyük şirketlerine hizmet sunuyor, ülkemizin kalkınması için en yenilikçi bilgi ve iletişim teknolojilerini vatandaşlarımızla ve kurumlarla buluşturuyoruz. Bu bilinç ve sorumlulukla, 2017’de müşteri deneyimini mükemmelliğe taşıma yolculuğu olarak tanımladığımız EMPATİ programını başlattık” dedi.

TEKNOLOJİYLE TASARRUF

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ise Türk Telekom’un yaklaşık 35 bin çalışanıyla dünyanın sayılı telekom şirketleri arasında yer aldığını ifade etti. Arslan, “Türk Telekom, İŞKUR vasıtasıyla 2 bin 500 yeni personeli ailesine katacak. İŞKUR, vatandaşlarla birebir temas kuran nitelikli teknikerlerin Türk Telekom bünyesine katılmasına yardımcı olacak” dedi. Türkiye'de e-Devlet kapısında kullanıcı sayısının 36,8 milyon kişiyi aştığını da belirten Arslan, bu yolla Türkiye'nin yılda 1,9 milyar dolar tasarruf sağlandığını ifade etti.

YERLİ VE MİLLİ ÜRETİM İÇİN AR-GE

Arslan; Türk Telekom’un 81 ilde, 780 bin kilometrekarede hizmet ettiğine ve fiber altyapı uzunluğunu da 324 bin kilometreye çıkararak çok daha kaliteli bir altyapı oluşturduğuna dikkati çekti. Türkiye’nin yerli ve milli üretimle Ar-Ge yeteneğinin artırılması amacıyla çalışmalara devam edeceğini vurgulayan Ulaştırma Bakanı Ahmet Araslan, şunları kaydetti: “Türkçe içerikli ürünleri destekleyerek, sayısının ve niteliğinin artırılmasını sağlayacağız. Bulut bilişim ve nesnelerin interneti uygulamalarının yaygınlaştırılması için teşvik mekanizmaları oluşturacağız. Kendi patentlerimizle ve milli ürünlerimizle 5G’ye geçen öncü ülkeler arasında yerimizi alacağız. Türkiye haberleşme altyapısının önemli bölümünü inşa eden ve Türkiye’ye sunan Türk Telekom'un gelişen sektörün gerisinde kalmaması önemli. Bugün gerçekleştirilen protokol de işte bu noktada önem taşıyor.”

  • 2018'de 1 milyon istihdam
  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Julide Sarıeroğlu ise bu yıl da istihdamdan büyük hedefleri olduğunu söyledi. Son yıllarda genç ve kadın istihdam oranlarında güçlü artışlar sağlandığını ifade eden Sarıeroğlu, “Yeni oluşturduğumuz teşvik uygulamalarımızla istihdam performansımızı 2017’nin üzerine çıkaracak bir sonuca 2018’de ulaşacağımıza inanıyoruz. İmalat sanayi ve bilişim, bu dönemde öncelikli sektörlerimiz” dedi. Geçen hafta istihdam paketinin Meclis Genel Kurulunda kabul edildiğini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla uygulamaya konulacağını ifade eden Sarıeroğlu, 2017 sonu itibarıyla istihdam performansının 1 milyon 57 bine ulaştığını kaydetti.

En çok çalışan bizde

Ürün ve servislerden çok daha fazla insanımızın faydalanmasına imkan tanımak istediklerini belirten Paul Doany, "Sahada müşterimizle temas eden teknik personel çok önemli. İŞKUR ile imzaladığımız protokolle 2 bin 500 nitelikli tekniker alacağız. Sektörde en büyük istihdamı sağlayan ve sendikalaşmayı benimsemiş tek şirket olan Türk Telekom olarak ülkemizin istihdam politikasını destekliyoruz” dedi.

#Türk Telekom
#Yatırım
#Paul Doany
6 yıl önce