|

2 milyon hektar atıl arazi üretime

Tarımda Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu üretim seferberliğine önemli katkı sağlaması beklenen formül genişliyor. Çeşitli nedenlerden dolayı atıl kalan ve işlenmeyen 2 milyon hektar tarım arazisi bu yöntem ile ekonomiye kazandırılacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/08/2018 Monday
Güncelleme: 00:31 - 13/08/2018 Monday
Yeni Şafak
Devlet, tarımsal faaliyetleri hazine taşınmazları ile destekleme formülü üretti.
Devlet, tarımsal faaliyetleri hazine taşınmazları ile destekleme formülü üretti.

Devlet, tarımsal faaliyetleri hazine taşınmazları ile destekleme formülü üretti. Hazine arazilerini tarımsal amaçlı olarak kullanan hak sahiplerine 19 Kasım’a kadar bu arazilerin uygun bedel ve şartlarla doğrudan kiralama imkanı sağlandı.

218 BİN KİŞİYİ İLGİLENDİRİYOR

Projeden hazineye ait tarım arazilerini 31.12.2017 tarihinden önce en az 3 yıldan beri tarımsal amaçla kullandığı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tespit edilen 218 bin vatandaş yararlanacak. Bu araziyi kiralayanlar arzu ederlerse 10 yıllık kiralama döneminin sonunda bunların mülkiyetini alabilecek.

HAK SAHİBİ EKMİYORSA KİRAYA

Tarım ve Orman Bakanlığı da boş arazileri devlet eliyle kiraya verecek çalışmayı yürütüyor. Hak sahipleri tarafından çeşitli nedenlerle uzun süredir kullanılmayan araziler devlet eliyle kiraya verilecek. Malikleri veya hak sahipleri tarafından uzun süredir kullanılmayan veya mülkiyet ihtilafları nedeniyle kullanılamayan arazilerin devlet eliyle veya yetkilendireceği kurum veya kuruluşlar eliyle tarımsal üretim yapacaklara kiralanabilmesi ve kira gelirlerinin hak sahiplerine verilmesi şeklinde bir yöntem izlenecek.

#Türkiye
#Ankara
6 years ago