|

20 bin servis şoförü eğitmden geçirildi

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kala öğrenci taşımacılığı yapan okul servislerinin kazaya karışma oranını en aza indirmek için Milli Eğitim Bakanlığı,İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü ile Türkiye Şoförler Odası Federasayonu'nun ortaklaşa yürüttüğü çalışma kapsamında İstanbul'da görev yapacak 20 bin okul sevris şoförü eğitimden geçirildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/09/2015 Çarşamba
Güncelleme: 20:52 - 15/09/2015 Salı
Yeni Şafak

Milli Eğitim Müdürlüklerinin kendi ilçelerindeki okul servisi dernekleri ile ortaklaşa gerçekleştirdiği eğitimlerde şoförlere trafik kuralları, ilkyardım, çocuk psikolojisi, öğrenciler ile diyalog ve çocuklarla doğru iletişim konularıda bilgilendirildi.



EN YAKIN 160 EN UZUN MESAFE 390 TL


Okul servislerinde alınan önlemler kapsamında bu yıl ilk defa öğrenci servislerine içeriden ve dışarıdan mobessa benzeri kamera mecburiyeti getirildi. İstanbul Umum Servis Otobüsleri Derneği Başkanı Yusuf Bıcak, Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin aldığı karara göre göre bu yıl veliler en yakın (0- 1) kilometre mesafe için 160 TL, en uzun mesafe (23-25) kilometre için de 390 TL ödeyecekler. Geçen yıl 60 TL olan hostes ücreti ise 70 TL'ye çıkartıldı.


#servisler
#okul servisleri
#sevris şoförleri
#Yeni eğitim öğretim
#Yusuf Bıcak
9 yıl önce