|

2018’e ışık tuttu

Edirne’den Kars’a birçok Anadolu kentinin kültürel değerleri ve turistik mekanları, Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMITT) görücüye çıktı. Dünyanın beş büyük turizm fuarı arasında yer alan EMITT'e gösterilen yoğun ilgi 2018 yılının sektör için hareketli geçeceğine işaret etti. Belediyelerin görsel etkinlikleri de dikkat çekti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/01/2018 Cumartesi
Güncelleme: 15:54 - 27/01/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Edirne’den Kars’a, Hatay’dan Sinop’a kadar birçok Anadolu kentinin kültürel tarihi değerleri ile yöresel lezzetleri ve turistik mekanları, dünyanın beş büyük turizm fuarı arasında yer alan EMİTT’e görücüye çıktı.
Edirne’den Kars’a, Hatay’dan Sinop’a kadar birçok Anadolu kentinin kültürel tarihi değerleri ile yöresel lezzetleri ve turistik mekanları, dünyanın beş büyük turizm fuarı arasında yer alan EMİTT’e görücüye çıktı.

Önceki gün 22’nci kez kapılarını açan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT) bu yıl görsel şölene dönüştü. Edirne’den Kars’a, Hatay’dan Sinop’a kadar birçok Anadolu kentinin kültürel tarihi değerleri ile yöresel lezzetleri ve turistik mekanları, dünyanın beş büyük turizm fuarı arasında yer alan EMİTT’e görücüye çıktı. Sektörden daha fazla pay almak isteyen 74 il temsilcisi ve turizm acenteleri adeta birbirleriyle yarıştı. Yerli ve yabancı ziyaretçilerin akın ettiği fuarda; özelllikle erken rezervasyonlara olan talep 2018 yılı turizmine ilişkin de rekora işaret etti.

BELEDİYELER ÇIKARMA YAPTI

Türkiye’nin turistik değerlerinin tanıtılması, turizminin çeşitlendirilmesi ve pazarın hareketlendirilmesinde büyük rolü olan EMITT Fuarı, beldelere, kalkınma ajanslarına, turizm firmaları ve sektör profesyonellerine de yüksek katma değer sağlıyor. EMITT Fuarı’nda yer akan şehirlerden biriside Kırıkkale. Stantta Kırıkkale evleri, Türk savunma sanayisinin geliştirdiği ödüllü MPT-76 Piyade Tüfeği, Çeşnigir Köprüsü gibi şehrin tarihi, kültürel ve ekonomik değerlerine yer veriliyor.

TASARIMLAR GÖZ DOLDURDU

Tasarımlarıyla göz dolduran, Balıkesir standında ise termal tesisler, sağlık ve deniz turizmi, doğal güzellikler tanıtılıyor. Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan da katılımcılara Niğde’yi tanıttı. Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) Adana ve Mersin’in sahip olduğu potansiyel turizm değerlerini tanıtıyor. TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşen fuar 28 Ocak tarihene kadar ziyaret edilebilecek.

FUARA YOĞUN İLGİ

Kars için kurulan stantta, kentin meşhur lezzetlerinden bal, Kars kaşarı, gibi yöresel ürünler ziyaretçilere ikram ediliyor. Standı ziyaret edenlere Kars’ın kültürel zenginlikleri ve turizm potansiyeli hakkında bilgiler veriliyor. Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kars’ın turizm potansiyeline dikkat çekerek ulaşımda kullanılan Doğu Ekspresi, havayolu ve karayolunun önemine değindi. Başkan Karaçanta, ayrıca Sarıkamış’ta kristal kar, Kars’taki inanç turizmi ve yöresel tatlar konuları hakkında bilgiler verdi.

  • ÜÇÜNCÜ HAMLE ZAMANI GELDİ
  • Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) Başkanı Oya Narin, 2018-20 dönemlerinde dünya büyümesi tahminlerinin gerçekleşmesi halinde; bunun bir dizi reformu hayata geçirmek için bir fırsata dönüştürülebileceğine dikkat çekti. Narin: Turizmde üçüncü yatırım hamlesinin zamanın geldiğini aktaran Narin, TTYD olarak, hem ülke turizmi hem de yatırımcıları daha büyük ölçeklere götürmek için çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.


#Türkiye
#Turizm
#Fuar
#EMİT
6 yıl önce