|

2019’un hedef pazarı Afrika ve Çin

Türkiye'nin uzak doğu ve Afrika açılımlarını desteklemek için iş dünyası kolları sıvadı. İTO Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç, 2019 yılında yeni pazarların geliştirilmesi kapsamında, mevcut çalışmalarının ve fuar etkinliklerinin yanı sıra Türk iş adamlarının Çin ve Afrika'da pazarlarında yer edinmesini sağlamayı hedeflediklerini açıkladı.

Yeni Şafak
04:00 - 21/12/2018 Cuma
Güncelleme: 01:30 - 21/12/2018 Cuma
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

İTO Başkanı Avdagiç, 2019 öngörülerini şöyle özetledi: “Rotamız, ihracattır. Biz, İTO olarak, 428 bin müteşebbis üyemizden aldığımız güçle 2019’u, İhracat Yılı ilan ediyoruz. Küçük- büyük her üyemizin ihracat yapması yapabiliyor olması en büyük hedefimizdir. Küçük girişimcilerimizin ilk kez e-ihracatla yapacağı bir satış, 20 dolarlık bile olsa, o firma için küçük ama biriktiğinde Türkiye için büyük bir adım olacak.”


TANITIM ATAĞI ŞART

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Avdagiç, "Çin’ karşı Dış ticaretimizde de Türkiye aleyhine büyük bir açık var. Dolayısıyla biz Türkiye’nin Çin Pazarı’nda tanıtım ve bilinirliğini sağlayabilirsek, önemli bir adım atmış olacağız. Bu konuda Ticaret Bakanlığımız ile iş birliği içinde etkin bir yol haritası oluşturuyoruz. Diğer taraftan önemli bir hedef pazarımız da Afrika kıtasıdır. Başta Etiyopya ve Kenya pazarları olmak üzere Afrika'da ciddi bir atılımın içinde olmayı planlıyoruz" dedi. Avdagiç, Türkiye'nin dış ticarette bir numaralı ortağı olan Avrupa Birliği (AB) ile ilişkilere önem verdiklerini belirterek, ilişkilerinin gelişmesinin, öncelikleri arasında olduğunu vurguladı.

AB ÇIPASI BİZİ RAHATLATIR

Avdagiç, "2019 yılında AB ile yeni bir rota oluşturmamızın, zorlukları kolay kılmada işimize yarayacağını düşünüyoruz. Bir anlamda AB çıpası, ekonomik olarak bizi ferahlatacaktır" dedi. Avdagiç, 2019’u rahatlama yılı olarak da tanımladı.

  • İHRACAT YILI KONSEPTİ
  • İTO Meclisi’nde gerçekleştirilen 2019 Yılı İş Programı ve Bütçe Görüşmeleri toplantısında yaptığı konuşmada, İstanbul Ticaret Odası yönetimi olarak, 2018 yılında dinamik ve proaktif bir yaklaşımla hizmet ürettiklerini belirterek, 2019 yılında da aynı şekilde hareket edeceklerini söyledi. Avdagiç, İhracat Yılı konsepti çerçevesinde ihracat odaklı bir dizi faaliyet gerçekleştireceklerini belirterek, 2019’da Almanya, İngiltere, İspanya, Fransa, Çin, ve BAE’de 38 fuara taşıyacaklarını belirtti.
#​2019
#hedef
#Afrika
#Çin
#İTO
5 yıl önce